Iniciativa saludable

Aquest és el mapa del metro de Barcelona que t'anima a perdre calories

Un plànol detalla les calories que es cremen si en lloc d'agafar el metro es fan els trajectes a peu

zentauroepp42050231 mapa de calor as del metro de barcelona foto treated com180213085728

zentauroepp42050231 mapa de calor as del metro de barcelona foto treated com180213085728

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Recórrer la distància entre parades del metro de Barcelona a peu pot comportar una despesa calòrica beneficiosa per a la nostra salut, encara que les presses, la comoditat o, senzillament, la distància fan que desistim de fer exercici i agafem el transport públic. En trajectes llargs es fa necessari, però en curts es podrien evitar algunes parades per una passejada i així afegir una mica d'exercici en la rutina diària. Però, ¿quant suposaria en calories desplaçar-se caminant per la ciutat?

Notícies relacionades

Ho ha resolt Treated.com, que ha elaborat un singular mapa de calories de la xarxa de metro a Barcelona que determina quantes cremem en els diferents trajectes que fem diàriament. Per exemple, si en lloc d'agafar el metro entre la plaça de Catalunya i Diagonal caminéssim aquesta distància, cremaríem al voltant de 60 calories per trajecte. Aquesta conclusió parteix d'un model: l'estudi ha considerat una persona amb un pes mitjà de 70 quilos que camina a una velocitat de 4,82 km/h (el que es considera caminar a pas lleuger a les zones urbanes). Aquests són més exemples:

Els responsables d'elaborar aquest mapa calòric del metro de Barcelona, que té rèpliques a Madrid i Nova York, han descobert algunes curiositats. Per exemple, la línia 7 té la mitjana més baixa de minuts caminant amb 7,5 minuts de mitjana entre cadascuna de les seves 7 parades. Pel que fa al tramvia, la T-4 té la mitjana més baixa de minuts caminant entre estacions amb una mica menys de 6 minuts de mitjana entre cadascuna de les 14 parades de la línia. Al costat oposat es troba la L-9S, amb una mitjana de 21 minuts caminant entre cadascuna de les 15 parades.

Temes:

Metro