Negociació

Colau preveu aprovar els pressupostos amb l'abstenció del PDECat, ERC i el PSC

L'alcadessa descarta que algun grup voti a favor dels comptes

colau

colau

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dimarts que treballa "amb la hipòtesi que hi pugui haver una abstenció" del grup Demòcrata, ERC i el PSC en la votació dels pressupostos municipals del 2018 que permeti aprovar-los.

En una entrevista a TV-3, ha descartat que cap grup voti a favor dels comptes de l'ajuntament, cosa que deixaria en 11 els suports de BComú davant la previsió que només C's, el PP i la CUP -que també sumen 11 regidors- hi votessin en contra. Això permetria a Colau exercir el seu vot de qualitat per desempatar.

Colau ha confiat a aprovar els pressupostos perquè la situació institucional a Catalunya "ja és prou complicada i interessa a tothom que la ciutat de Barcelona no s'aturi i funcioni a ple rendiment", com defensa que ha passat fins ara.

Inestabilitat econòmica

Notícies relacionades

Així, ha reconegut que en l'últim trimestre del 2017 "es va notar" la inestabilitat econòmica a la ciutat, encara que el balanç anual ha sigut de creixement, i ha relacionat la inseguretat empresarial amb les càrregues policials de l'1 d'octubre i la declaració unilateral d'independència (DUI).

"Les imatges de l'1-O de càrregues policials contra gent pacífica fan la sensació que vivim en un país amb conflicte permanent al carrer, i la DUI genera inseguretat jurídica i no se sap si es pot invertir o no", ha justificat.

Temes:

Ada Colau