BARCELONEJANT

El Tinder de les mascotes

A Carlos Sobera li agafaria un ictus de tant aixecar la cella. ¿Un 'First dates' d'animals? A Social Animals busquen parella gossos, gats i fins i tot una rata

Social animals.

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

És la seva tercera cita. Han tornat a quedar al Turó Park. Es van conèixer fa vuit dies com es coneix des de fa anys la humanitat amb mòbil: a través d’una app. És clar que no ha sigut per Tinder: és la seva tercera quedada i encara no han tingut sexe. Malgrat que ja es parla del tema des dels xats.

Ella es diu Bimba; ell, Dutty. Tots dos van sempre amb la llengua fora. I arriben a la cita amb bon humor. És a dir: que se saluden movent la cua i s’oloren el cul a manera de dos petons. De seguida que la Bimba es despista, el Dutty se li abalança enmig del parc. Ella replica a l’estil Bisbal: sí, els gossos també saben fer la cobra. «És molt llançat», justifica la Bimba la Lourdes, la seva mestressa. «És inquiet», disculpa el Dutty el David, el seu propietari. Però sembla que l’amor a primera vista fructificarà: hi haurà sexe aviat, si pot ser amb futurs gossets. «Jo crec que dues cites més i em convenç», riu la Lourdes.

Un ‘First dates’ pelut

La Bimba i el Dutty són dos bichons maltesos, uns minigossos blancs amb aspecte de cadells i mirada del gat de Shrek. Fa 15 dies que fan ullets en una app de contactes. De contactes animals. Social Animals, es diu aquesta xarxa social de mascotes. Vindria a ser un Tinder en format pelut. «Exacte», respon Elena Batista, la ideòloga de l’app. «Un First dates de gossos –afegeix–. De gossos, de cavalls…, perquè també hi ha cavalls donats d’alta», apunta. Aquí busquen parella gossos i gats, sobretot, però també serps, peixos, llangardaixos, gallines, burros, fins i tot una rata. A Carlos Sobera li agafaria un ictus de tant aixecar la cella.

L’Elena té mascotes, és clar: un santbernat i quatre gallines també amb perfil a l’app. Dues són sedoses japoneses. «Els dic Victorio & Lucchino –riu– perquè tenen els cabells així». N’ensenya una foto i sí: tenen les plomes més cardades que el monyo que lluïa Amy Winehouse. «Les altres són Thelma i Louise», afegeix. Deu ser perquè tenen ous: són ponedores.

«Vaig veure que a les xarxes començava a haver-hi molt moviment d’animals –recorda l’Elena–. I vaig pensar: ‘Seria xulo tenir un espai només per a ells’». Així va crear Social Animals. Funciona igual que qualsevol altra xarxa social. Et baixes l’app, t’hi registres i dones d’alta el teu perfil. Però aquí a més pots afegir-hi totes les mascotes que tinguis. «Cada una té la seva fitxa», explica l’Elena. «Et pots donar d’alta de forma particular –afegeix–, com un compte oficial, si ets una cara coneguda, o com a associació». A partir d’aquí pots penjar fotos amb pulsió d’instagrammer, fer likes, comentar, xatejar per privat i seguir una altra mascota amb l’agilitat de Rastreator comparant assegurances.

L’app inclou una agenda per recordar vacunes i altres dates importants de l’animal, i tauler d’anuncis. «S’hi poden anunciar pèrdues, adopcions, buscar animals al teu barri», detalla l’Elena. «En un futur hi haurà més serveis», avança. «Hi haurà un apartat de protectores d’animals i també estem treballant perquè es puguin fer consultes on line amb el veterinari». A més, tindran un blog: cada mes penjaran una entrevista amb un famós amb mascota.

«És més objectiu»

Tot just fa 20 dies que funciona i s’hi han apuntat 150 usuaris (humans) i unes 160 mascotes. És més fàcil que qualsevol app de contactes (a dues potes), asseguren. «És més objectiu –apunta Lourdes, la mestressa de la Bimba–: busques un animal que s’assembli al que tens i que visqui a prop d’on tu vius». ¿Els avantatges? Que aquí els animals no s’evaporen de cop com els humans: no fan ni ghosting, ni icing, ni altres gilipollecing. «Els animals no són rancorosos», apunta l’Elena.

Notícies relacionades

¿Els amos de les mascotes també aprofiten per lligar? «Nosaltres no –insisteix la Lourdes de seguida que pot, ella està casada–, però potser sí que sorgiran parelles», s’arronsa d’espatlles. El David assenteix. «Jo no l’he utilitzat –ell està solter–, però hi haurà gent que sí que ho farà. A l’anar coneixent el gos, també vas coneixent l’altra persona».

 El Dutty es torna a abalançar sobre la Bimba. Aquesta vegada, ella es deixa olorar. «Jo crec que serà una relació duradora», diuen els seus amos amb to paternal. «Ens posarem d’acord amb la custòdia dels gossets –afegeix la Lourdes–. Podria ser compartida», riuen. ¿Que què pensen els seus gossos de l’app? «¡Bub- bub!», borden tots dos.