Empresonat per causar incendis en quadres elèctrics en 25 finques

El delinqüent va ser detingut 'in fraganti' després d'actuar en una finca de l'Eixample

Compta amb antecedents per set fets similars

zentauroepp24115737 coche mossos171112163337

zentauroepp24115737 coche mossos171112163337

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d'Esquadra han detingut i el jutge ha empresonat un piròman acusat d'haver incendiat intencionadament els quadres elèctrics d'almenys 25 comunitats de veïns a Barcelona i de l'Hospitalet de Llobregat.

Segons ha informat aquest dissabte la policia autonòmica, el piròman, un veí de Barcelona, de 31 anys i amb antecedents pel mateix motiu, va ser sorprès "in fraganti" dimarts passat dia 9 quan havia calat foc en un comptador elèctric d'una finca de l'Eixample de Barcelona.

La investigació es va iniciar a finals del mes del mes d'octubre passat després d'una sèrie d'incendis provocats en quadres elèctrics de diferents comunitats de veïns, molt pròximes entre si, a la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat.

Amb antecedents

Els investigadors, que van arribar a comptabilitzar un total de 17 incendis al municipi de l'Hospitalet de Llobregat, on diversos veïns van haver de ser atesos pel Sistema d'Emergències Mèdiques per inhalació de fum i traslladats a l'hospital, van descobrir que l'autor els fets havia utilitzat pastilles d'encès per iniciar els incendis.

Fins i tot els bombers, que van haver d'actuar en múltiples ocasions per apagar els incendis, van trobar una d'aquestes pastilles encara encesa al terra d'una de les escales, que va confirmar als investigadors la intencionalitat del succés.

Així mateix, els investigadors van constatar que el Grup de Delinqüència Urbana dels Mossos d'Esquadra de l'Eixample de Barcelona també tenien constància de set incendis de la mateixa tipologia delictiva i amb el mateix modus operandi al seu districte.

Així, durant un dispositiu muntat el 9 de gener, els agents de la policia autonòmica van aconseguir sorprendre 'in fraganti' el presumpte autor dels incendis quan havia calat foc a un panell de comptadors d'un immoble del districte de l'Eixample de Barcelona.

Notícies relacionades

L'home, que havia comprat 32 pastilles d'encesa minuts abans en un supermercat proper als fets, s'havia assegut en un banc des del qual podia veure la porteria de l'immoble, on va ser detingut.

El piròman, amb sis antecedents policials per fets de la mateixa tipologia delictiva, va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó acusat d'un delicte d'incendi i de 25 delictes de danys amb l'agreujant d'incendi en finques i comunitats de veïns.