SENTÈNCIA DE L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

13 anys de presó per disparar a una mossa que va salvar la vida gràcies a l'armilla

L'acusat va admetre en el judici que s'havia enfrontat als policies i que a un li va sostreure la pistola

L'SPC, que ha exercit l'acusació popular en el procés, destaca l'èxit de la sentència condemnatòria

Tiroteig a Santa Coloma de Gramenet

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 13 anys de presó un home que va disparar contra una mossa d'esquadra a l'armilla antibales quan l'estava reduint i després de robar-li una arma a un altre policia. Durant el judici, David B. va admetre l'enfrontament amb els agents que el van interceptar, que li va sostreure a un la pistola i que va disparar a "escassa distància". L'armilla va salvar la vida de la policia.   

El tribunal de la Secció Sisena de l'Audiència de Barcelona ha imposat a David B. 10 anys de presó per un delicte d'homicidi amb atemptat en grau de temptativa, dos anys per lesions a altres agents i un any per tinença il·lícita d'armes.

La sentència considera provat que el 30 de març del 2016 els Mossos van rebre un avís que una persona mostrava una actitud molt agressiva i increpava els vianants. Diverses patrulles de la policia autonòmica es van desplaçar a l'avinguda de la Generalitat de Santa Coloma de Gramenet, on era l'esvalotador. Una vegada allà, els agents es van identificar. Al veure'ls, l'acusat es va col·locar en posició d'atac amb els punys tancats i els va amenaçar amb un "us mato, us mato", i va donar cops a la cara a dos mossos.

A boca de canó

Quan l'intentaven reduir, David B. va agafar per darrere un agent, el va fer caure a terra i va aprofitar per apoderar-se de la seva pistola. Amb l'arma en poder seu, però encara enfundada, l'acusat es va incorporar i va donar dos cops a un altre policia. Un mosso que veia l'acció, el va agafar per les cames i el va tornar a tirar a terra. En aquesta posició, el condemnat va desenfundar l'arma i va disparar dues vegades a l'agent que estava ajupida a "escassos centímetres de distància" d'ell. Els projectils li van tocar l'abdomen i la zona costal a la policia, sense arribar a impactar al cos perquè portava l'armilla antibales.

Notícies relacionades

El tribunal condemna també David B. a indemnitzar els cinc agents amb qui es va encarar, li prohibeix acostar-se a la mossa a menys d'un quilòmetre durant 20 anys i a pagar una multa. Un veí va gravar un vídeo.

Per al Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), que es va personar en la causa com a acusació popular, aquesta sentència ha sigut un "èxit jurídic" fruit del treball dels advocats José María Fuster Fabra i de Sandra Melgar. Destaca que la sentència reculli que l'acusat hauria pogut produir la mort a l'agent "si no hagués portat l'armilla protectora".