SUCCESSOS

Barcelona precintarà aquest dimecres la discoteca Up&Down durant sis mesos

El consistori executa una sanció de tancament arran de la detecció d'estupefaents al local

El propietari demana que no s'apliqui la mesura fins que hi hagi resolució judicial ferma

up

up

2
Es llegeix en minuts
Víctor Vargas Llamas
Víctor Vargas Llamas

Periodista

ver +

Si no hi ha cap sorpresa d'ultimíssima hora, aquest dimecres tancarà les portes la històrica discoteca barcelonina Up&Down. La clausura no és definitiva, té un període d'aplicació de sis mesos, però l'impacte de l'aturada sobre el negoci pot comportar la mort del local i la desocupació per als treballadors. Això és el que sostenen els amos de l'establiment al saber que l'Ajuntament de Barcelona precintarà els accessos a la disco en compliment d'una resolució judicial per presència d'estupefaents al local. Per a aquest dimecres a les onze del matí, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha convocat una mobilització que intentarà aconseguir a la desesperada que el consistori reconsideri la seva postura.

La impossibilitat de facturar en sis mesos i el fet de continuar "afrontant la majoria de despeses habituals, com el lloguer i els consums, causarà la ruïna d'Up&Down", segons exposa el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas. "L'impacte també es tradueix en l'obligació de deixar sense feina 60 empleats, cosa inacceptable", afegeix. És per això que l'establiment demana al consistori que no apliqui la mesura "perquè la resolució per precintar l'espai no és ferma i les autoritats municipals s'estan anticipant al càstig" que al seu dia pugui imposar el jutge, cosa que pot crear "danys i perjudicis irreparables" en el cas que la decisió judicial anul·li o rebaixi l'impacte de la resolució.  

Una petició d'improbable execució, considerant la postura de l'ajuntament. "S'han derivat tres expedients per la detecció d'estupefaents al local. Els Mossos ho han aplicat per via administrativa --descriuen fonts municipals--, en comptes de fer-ho per la judicial, motiu pel qual ha d'intervenir l'ajuntament. L'empresa ha recorregut davant el districte de les Corts totes les resolucions i en l'última ocasió s'estableix una mesura cautelaríssima, amb un marge d'un parell de setmanes per respondre. Al denegar-se la cautelaríssima, la norma és clara: el local ha de tancar". Fonts pròximes a la investigació incideixen que al local i els voltants s'hi han produït "baralles i fins i tot alguna ganivetada". 

Responsabilitat

Notícies relacionades

"Nosaltres fem tot el que podem i més, evitant que la gent consumeixi drogues, que fumin, que es barallin, que ningú entri armes al local, però ens trobem indefensos davant la possibilitat que algú, entre més de 1.000 persones que venen cada nit a la discoteca, porti una petita quantitat de substàncies per a consum propi amagada a la roba interior ja que ens és impossible poder-la trobar", explica Angel Pegenaute, propietari d'Up & Down.

"Només s'hauria de fer responsables els que portin aquestes substàncies, però mai la discoteca, ja que aquesta gent, una minoria, també en porten quan van al supermercat i a museus, i aquests centres no es tanquen mai", explica Pegenaute.