ENRENOU A L'AJUNTAMENT

El PP exigeix a Colau que destitueixi el tinent d'alcalde que va ser advocat de Lanza

Fernández Díaz també demana que es retiri el premi Ciutat de Barcelona al documental 'Ciutat morta'

1
Es llegeix en minuts

El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha demanat aquest dimecres a l'alcaldessa Ada Colau que retiri el premi Ciutat de Barcelona al documental Ciutat morta,Ciutat morta en què un dels seus protagonistes és Rodrigo Lanzadetingut a Saragossa dilluns acusat d'un homicidi

En roda de premsa, el líder dels populars ha demanat la retirada del guardó després de saber-se l'arrest de Lanza, de 33 anys, acusat d'un delicte d'homicidi per la mort d'un home a qui, presumptament, va agredir per portar uns tirants amb la bandera espanyola. Lanza ja va complir pena de presó per agredir greument el 2006 un agent policial a Barcelona, que va quedar tetraplègic, durant uns enfrontaments pel desallotjament d'una casa okupa. Són precisament aquests els fets que narra Ciutat morta, producció que qüestiona l'actuació policial. Fernández Díaz ha reclamat a Colau que destitueixi el tinent d'alcalde Jaume Asens, que en aquells temps va exercir com a advocat defensor de Lanza i, segons el líder conservador, "va condemnar el paper de la Urbana i va demanar la presumpció d'innocència tot i existir sentència ferma". 

Altercat a Ciutat Vella

Notícies relacionades

El dirigent del PP ha recordat que el 4 de febrer del 2006, Juan Salas, agent de la Guàrdia Urbana, va ser agredit per joves antisistema mentre prestava servei per uns altercats al carrer de Sant Pere Més Baix de Barcelona, on va patir lesions cerebrals irreversibles. La sentència va establir que l'autor de l'agressió havia sigut Lanza, que va complir vuit anys de presó i posteriorment va ser absolt judicialment d'una acusació de la mateixa Guàrdia Urbana, en què els agents van assegurar que Lanza va presumir d'haver ferit el seu company. 

"Esperem que aquesta vegada siguin capaços de rectificar i de posar-se al costat de la defensa dels agents de la Guàrdia Urbana i no dels antisistema", ha reiterat Fernández Díaz. En aquest sentit, el líder popular ha recordat que el documental Ciutat morta, emès el 17 de gener del 2015 per TV3, "va servir com un judici paral·lel que acabava amb una acusació de muntatge policial a la Guàrdia Urbana". "És imprescindible que TV3 rectifiqui i demani públicament perdó i emeti una informació alternativa al relat antisistema com a compensació a aquella emissió", ha assenyalat.