CAMPANYA PER AL 21-D

L'àrea metropolitana, clau per a la CUP

La formació independentista basarà la seva campanya electoral en municipis històricament obrers com Santa Coloma, Sant Boi, l'Hospitalet o Cornellà

1
Es llegeix en minuts
ACN

La campanya de la CUP per a les eleccions autonòmiques del 21-D tindrà especial presència a l'àrea metropolitana de Barcelona. Territorialment, el focus de la campanya de la CUP es posa en cinc actes centrals: un a cada una de les quatre capitals i un gran acte de tancament de campanya el dia 19 de desembre, que es farà de manera descentralitzada i conjunta a Barcelona, Figueres, Reus, Tàrrega i Alcanar.

Pel que fa a la resta d'actes, la CUP també preveu dos grans actes a Deltebre i Blanes, mentre que la resta del calendari es concentra exclusivament a l'àrea metropolitana de Barcelona, on la formació independentista creu que pot treure rèdit electoral pel tradicional tarannà obrer del territori.

Les ciutats on la CUP tindrà presència seran Santa Coloma de Gramenet, Cornellà, Sant Boi, l'Hospitalet, Sant Feliu, el Prat o Terrassa.

Sense campanya el 6-D, dia de la Constitució

Curiosament, la CUP no farà campanya el 6 de desembre, dia de la Constitució, per expressar així el seu rebuig. Encara que sí que hi haurà presència pública del partit al carrer, no s'organitzarà cap gran acte de partit. Aquell dia, els anticapitalistes oferiran una roda de premsa a la seu de l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Notícies relacionades

Per la seva banda, el candidat de la CUP a la presidència de la Generalitat, Carles Riera, avisa la resta de partits independentistes que els anticapitalistes només investiran un Govern que aposti per l'aplicació "unilateral" de la república i passi la pàgina de l'autonomisme. El líder de la CUP assegura que encara no hi ha cap concreció sobre un eventual acord amb ERC i Junts per Catalunya per tancar algun punt en comú del programa electoral que apunti en aquesta línia.

Durant la presentació de la campanya, els 'cupaires' van anunciar una sèrie d'actes de caràcter reivindicatiu per mantenir-se "Dempeus" en la desobediència. L'eslògan, expliquen, representa "la fermesa davant la repressió".