REACCIONS VEÏNALS

La FAVB carrega contra el pacte de les terrasses

Creuen que Colau ha fet "un tallar i enganxar" amb el document de demandes del Gremi de Restauració

jjubierre34609323 terrazas sagrada familia170629190347

jjubierre34609323 terrazas sagrada familia170629190347 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) està indignada amb el pacte entre Colau i el Gremi de Restauració que posa fi a l'anomenada guerra de les terrasses. Consideren que l'ajuntament ha fet «un tallar i enganxar» amb les propostes aportades pel Gremi de Restauració, i ha donat via lliure a totes les seves demandes. Creuen que amb l'acord per a la modificació de la normativa «es consolida via ordenança l'explotació privada de l'espai públic com a dret adquirit».

Notícies relacionades

Segons Joan Balañach, vicepresident segon de l'entitat, la «flexibilitat» introduïda serà com un «xiclet» per donar cabuda a més taules i a "màxims", en «detriment» de les persones amb problemes de mobilitat. També s'obre la veda en zones singulars que ara tenien limitacions, entre elles hi ha casos polèmics com Blai, l'entorn de la Sagrada Família o la rambla del Poblenou, on els operadors van ser molt bel·ligerants amb la seva regulació.

La federació també renega de les noves zones d'excel·lència, que «generaran més elitisme» perquè només les podran assumir els grans operadors, diu Balañach.