pla de reintroducció

Neix una nova cria de gasela dorcas al Zoo de Barcelona

L'espècie, originària del Senegal, està gairebé extingida en llibertat

Neix una nova cria de gasela dorcas o comuna al Zoo de Barcelona  / ZOO DE BARCELONA

1
Es llegeix en minuts

El Zoo de Barcelona ha informat aquest divendres que el 15 de novembre va néixer una nova cria de gasela dorcas o gasela comuna, una espècie originària del Senegal gairebé extingida en llibertat.

Segons un comunicat del zoo, des de començament d'any han nascut a Barcelona set cries, dins del pla de conservació de l'espècie, que fan que la població a la instal·lació barcelonina ja sigui, en total, de 16 femelles i 9 mascles. 

El Zoo de Barcelona és col·laborador principal d'un projecte de recuperació de la gasela dorcas al Senegal, liderat per l'Estació Experimental de Zones Àrides d'Almeria del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

Notícies relacionades

L'espècie està gairebé extingida en llibertat "a causa de la cacera als deserts i estepes que habita al nord de l'Àfrica, l'Aràbia i el Pròxim Orient".

El zoo ha explicat que aquesta setmana s'ha desplaçat al Senegal un equip format pel CSIC i el zoològic barceloní per "fer un pas més en el projecte", que preveu el trasllat de nous exemplars des de la petita Réserve de Faune Guembeul fins a la Réserve de Faune Ferio Nord, una zona protegida de més de 6.000 km2.