NOMENCLÀTOR

ERC demana a Colau que doni a un carrer el nom de l'1-O

El grup vol homenatjar els que van afrontar "la violència repressora de l'Estat espanyol"

zentauroepp40366012 barcelona 01 09 2017 referendum 1 o policia nacional en la e171001094000

zentauroepp40366012 barcelona 01 09 2017 referendum 1 o policia nacional en la e171001094000 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El grup municipal d’Esquerra Republicana de l’A­juntament de Bar­celona va sol·licitar al Govern d’A­da Colau que bategi amb la data del referèndum «un espai públic significatiu de la ciutat». És a dir, que aquest espai rebi el nom U d’octubre. Els republicans defensen la seva proposta com «un homenatge als ciutadans de Barcelona i del conjunt de Catalunya que l’1 d’octubre van defensar, de manera cívica i pacífica, escoles i equipaments per preservar el seu dret a decidir democràticament el futur del nostre país davant la violència repressora exercida per l’Estat espanyol».

Així figura en el prec que el grup que encapçala Alfred Bosch presentarà a la comissió conjunta de les comissions permanents, presentat pel regidor Juanjo Puigcorbé, que justifica la petició per «la transcendència dels esdeveniments de l’1 d’octubre i la significació d’aquesta jornada com a referent de les llibertats nacionals del nostre país i dels valors universals de la democràcia».

Compromís previ

Notícies relacionades

ERC va recordar que el 21 de setembre del 2015 el Govern de Colau va adquirir un compromís, a petició dels mateixos republicans, de revisar i canviar els noms que identifiquen carrers de Barcelona i que estan referits a la simbologia monàrquica de la història contemporània. El grup va emplaçar el consistori a debatre la seva proposta en el si de la ponència del Nomenclàtor, la que s’encarrega d’elegir i canviar els noms dels carrers, quan aquest organisme celebri la seva pròxima reunió.

Els ressons del referèndum de l’1 d’octubre, pel que fa a la violència exercida per la policia i la Guàrdia Civil, han sigut considerables al consistori, que es va prestar a ajudar les persones que volguessin presentar denúncies pel que havia passat.