CITA INTERNACIONAL

Barcelona s'entrega a retenir els seus congressos i convencions

Colau envia cartes personalitzades als operadors internacionals i Turisme visitarà als grans organitzadors

La mayor fira de la indústria de negocis comença a la Fira comença amb 15.000 assistents previstos

zentauroepp41110985 ibtm171128182238

zentauroepp41110985 ibtm171128182238 / Andrea Zamorano

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

Aquesta vegada no es tracta de vendre projectes ni somnis. Només d'oferir "normalitat", ni més ni menys que el mateix que transmetia Barcelona fins fa uns mesos i que la va convertir en el tercer destí mundial de congressos. Davant els efectes que la inestabilitat política estan tenint en el turisme general i en particular el de negocis, ajuntament i Turisme de Barcelona han pitjat l'accelerador per mantenir els congressos i principals convencions contractades fins ara, així com per evitar que es dilueixin les candidatures que estaven a l'aire. Colau desplega cartes personalitzades i el consorci programa fins i tot visites als països dels organitzadors.

Mentre els sectors econòmics reclamen més recursos de promoció, consistori i Turisme de Barcelona treballen la discreta estratègia de la interlocució directa i l'experiència gairebé custodiada. L'objectiu és demostrar que, tot i les imatges catastrofistes que s'han difós en els dos últims mesos, la ciutat "funciona", com ha destacat avui el president del consorci publicoprivat, Joan Gaspart. Ho ha proclamat en l'arrencada de la fira IBTM, dedicada a la indústria de viatgers, negocis, congressos i incentius, en què se citen 3.000 empreses de 150 països, amb una previsió de 15.000 visitants.

El primer alleujament de la jornada ha sigut escoltar la directora de la fira, Kerry Prince, afirmar que es quedaran a Barcelona "sempre que la ciutat ens vulgui". La situació política no els farà enrere. Una bona relació que es prolonga des del 2004 i que ja està garantida almenys fins al 2019. En plena sinergia institucional per calmar els ànims, el regidor de Turisme i Comerç, Agustí Colom, ha subratllat que de moment els 90 congressos i reunions de l'últim trimestre no havien registrat anul·lacions. 

Transmetre compromís

Les cancel·lacions immediates eren difícils al comptar amb prepagaments, però la situació és més delicada amb esdeveniments de futur. Per aquest motiu, el consorci va demanar suport a l'ajuntament per generar "confiança" entre els operadors. Christoff Tessmar, director del programa Convention Bureau (de Turisme de Barcelona per captar aquestes convocatòries), assegura que no hi ha anul·lacions en els congressos del 2018, encara que Colau ha enviat cartes personalitzades per transmetre el seu "compromís" total perquè els esdeveniments previstos transcorrin amb èxit.

Notícies relacionades

El consorci també manté converses amb els principals operadors i anuncia que farà visites directes personals els pròxims mesos, tant als organitzadors de muntatges ja contractats com a candidats previstos per al 2019 (any de previsions rècord), sobre alguns dels quals plana algun dubte. En paral·lel, s'estan tancant actes ja fins i tot per després del 2022.

Més complex i volàtil és l'apartat de les convencions d'empresa, de format més reduït i a vegades organitzades de forma directa amb els hotels, on sí que hi ha hagut alguna anul·lació.

Temes:

Ada Colau