HISTÒRICA DEMANDA VEÏNAL

Els veïns segueixen reivindicant l'estació de Sant Andreu Comtal

Celebren l'inici de la instal·lació dels ascensors per fer accessible la parada, però insisteixen en la necessitat de la remodelació íntegra

Denuncien la inseguretat que generen les eternes tanques de les obres, el soroll i el fred en unes andanes al descobert

fcasals41076120 estacin171125133609

fcasals41076120 estacin171125133609

2
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’estructura dels dos futurs ascensors és poc per als veïns de Sant Andreu del Palomar. Sí, després d’anys de lluita, finalment el gestor estatal d’infraestructures ferroviàries Adif ha iniciat les obres d’accessibilitat de la vella parada de Sant Andreu Comtal, en què encara és gairebé impossible travessar les vies amb un cotxet de nadó sense ajuda. Però aquests treballs, que s’haurien d’acabar al gener, i la substitució de les tanques que protegeixen la interminable, i paralitzada des de fa anys, construcció del corredor ferroviari de la Sagrera, són les úniques accions previstes en una estació que demana a crits el projectat nou edifici, pendent d’acabar per l’Estat des de fa una dècada.

    

Per tercer any, l’associació de veïns va convocar ahir una acció simbòlica davant l’estació per demanar així, a crits, la infraestructura pendent. «Volem el projecte sencer i el volem ja», va subratllar Santi Serra, el president.

    

«Necessitem la nova estació per deixar de suportar el soroll dels trens que passen a cel obert, deixar d’esperar el tren a la intempèrie, deixar de viure al costat d’obres abandonades que causen inseguretat, per poder treure d’una vegada les tanques que empresonen el veïnat dels carrers de l’Andana de l’Estació i Josep Soldevila i per tenir d’una vegada el parc que ha d’unir Sant Andreu amb el Bon Pastor i la Verneda», enumera el manifest llegit per Serra davant desenes de veïns i una furgoneta dels Mossos d’Esquadra.

ELS MOSSOS COARTEN L’ACCIÓ

 «Al final no ens podrem ni manifestar...», va lamentar enfadada una veïna a l’abandonar les andanes. Aquest any no han pogut baixar a les vies en la ja tradicional acció. Els manifestants –amb una mitjana d’edat que supera els 50– estan custodiats per quatre policies autonòmics i no aconsegueixen convèncer els responsables del servei ferroviari perquè aturin –de forma simbòlica, ja que pretenien baixar a les vies només uns minuts, per a la foto– el servei.

    

La seguretat, per tant, no estava garantida, i els convocants són advertits que podrien ser sancionats. «Anem-nos-en, a Soto del Real ja hi ha prou gent», va indicar megàfon en mà Serra. Els veïns van acceptar la retirada però al crit decidit i un més indignat de «Volem l’estació, ja».

Notícies relacionades

    

No es va perdre l’acció ni la fins fa una setmana regidora del districte –la socialista Carmen Andrés–ni l’actual, Laia Ortiz, que ja ho va ser, també per poc temps, abans de l’ara trencat pacte de govern. «Els set milions per a la reforma integral existeixen, el problema és que estan aturats amb el procés de judicialització i amb les auditories de les obres de la Sagrera», va assenyalar Ortiz. Andrés va insistir en el pas endavant dels ascensors, que els veïns celebren, però anomenen «pegat». «No volem solucions pal·liatives ni caritat. ¿Quants anys fa que esperem el final de les obres de Foment?», diuen. El 2018, tornaran. 

Temes:

Adif Renfe