INSTITUCIÓ ESTRATÈGICA

Laporte: "El Govern de Rajoy no ha mogut ni un dit perquè l'AEM vingui a Barcelona"

El catedràtic de Farmacologia qualifica "d'opereta" la candidatura i diu que "mai" va confiar en l'Executiu

 

  / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El catedràtic de Farmacologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Joan-Ramon Laporte ha carregat aquest dilluns durament contra el Govern del PP per com ha comandat la candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament (AEM). "Sempre vaig tenir clar que l'Executiu de Mariano Rajoy no mouria ni un dit. Mai vaig confiar que s'ho prenguessin seriosament", ha afirmat en una entrevista a RAC-1 el també director de la Fundació Institut Català de Farmacologia.

Notícies relacionades

Laporte ha qualificat la candidatura "d'opereta" malgrat que Barcelona, ha dit, està "molt ben vista pels treballadors de la mateixa agència". El catedràtic ha recordat que l'AEM, a part dels gairebé 1.000 treballadors que portaria a la capital catalana, atrau centenars de petites empreses "que treballen com a interlocutores entre les farmacèutiques i l'agència". 

La decisió sobre quina ciutat albergarà l'AEM es coneixerà aquest dilluns a partir de les 19.00 hores. Un total de 16 ciutats competeixen per substituir Londres. Entre les favorites, Bratislava, Milà i Amsterdam. També ho era Barcelona, però la inestabilitat política generada en els últims mesos ha perjudicat les seves opcions.