DE L'1 DE NOVEMBRE AL 30 D'ABRIL

Ecovidrio premiarà el municipi català que augmenti més el reciclatge de vidre

La quantitat reciclada de novembre a abril es compararà amb la del mateix període l'any anterior

Hi participen municipis com Sant Boi, Rubí, Badalona o Viladecans

contenedores

contenedores

1
Es llegeix en minuts
EFE

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, ha iniciat la campanya "El contenidor d'or", un concurs que premiarà el municipi català que més augmenti cada mes el seu nivell de reciclatge de vidre respecte al mateix període de l'any anterior.

Segons informa Ecovidrio, un total de 12 municipis participen en una competició que va arrencar el passat 1 de novembre i s'allargarà fins al 30 d'abril de 2018.

Els municipis que concursen són: Rubí, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Badalona, el Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Sant Cugat, Tarragona, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Mesura mensual dels residus

Durant els sis mesos que dura la campanya, es mesuraran mensualment els residus de vidre que es reciclen en aquests municipis i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l'any anterior.

Cada mes, el municipi que més augmenti, en percentatge, el vidre reciclat, s'alçarà amb "El Contenidor d'Or", un trofeu que reconeix el compromís de tots els veïns i veïnes amb el reciclatge del vidre.

Un projecte amb retorn social, el premi

Notícies relacionades

Al finalitzar els sis mesos del concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i aconseguirà una dotació econòmica per a un projecte amb retorn social per al municipi.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és incrementar la taxa de reciclatge de vidre -quilos de vidre reciclat per habitant- als municipis participants, a partir de la mobilització de la ciutadania.

Temes:

Rubí Reciclatge