ENQUESTA MUNICIPAL

El turisme és per primera vegada el principal problema dels veïns de Barcelona

La preocupació dels barcelonins pels visitants es dobla respecte al 2016

La feina, el trànsit i la vivenda són les altres inquietuds dels enquestats

zentauroepp40665500 barcelona 24 10 2017 ambiente de turistas en los alrededores171106114243

zentauroepp40665500 barcelona 24 10 2017 ambiente de turistas en los alrededores171106114243 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El turisme ja és la principal causa de preocupació dels barcelonins. L'enquesta de serveis municipals presentada aquest dilluns revela que, per primera vegada, l'afluència de visitants a Barcelona és la primera inquietud dels seus veïns. La situació laboral, el trànsit i l'accés a la vivenda són, per aquest ordre, els factors que més preocupen els enquestats, segons l'ajuntament de la capital catalana. 

Ha anat escalant posicions en els últims anys, però aquest 2017 és quan el turisme se situa com a primera preocupació. L'any passat havia sigut la segona. Aquesta vegada, no obstant, les referències a la complicada convivència entre veïns i visitants ha escalat fins al primer lloc: ha passat del 8,1% del 2016 al 15,6% actual.

Un 3% sí que el considera molt greu

En l'enquesta, admeten des del consistori, només el 3% identifica el turisme com el problema personal més greu. L'atur i les condicions laborals sí que es consideren la principal inquietud quan es pregunta sobre la situació personal (8,6%), seguit de la circulació i el trànsit (7,3%) i l'accés a la vivenda (6,7%).

El preu dels pisos, tant en general com concretament el lloguer, és l'element que més citen els consultats a l'hora d'analitzar les condicions de vida. Aquesta circumstància, interpreten fonts municipals, recupera la situació prèvia a la crisi econòmica i desplaça altres aspectes més lligats a la gestió municipal, com la inseguretat, la neteja o el transport públic.

La millor nota per al tramvia

Notícies relacionades

La percepció de l'evolució de la ciutat millora respecte a l'any anterior. Hi ha més entrevistats que pensen que Barcelona ha millorat en l'últim any (37,1%) que no al contrari (30,1%). A més, la percepció de residir a la ciutat obté una nota de 7,8 sobre 10, segons l'enquesta.

Una altra de les novetats del sondeig és que per primera vegada es pregunta específicament pel tramvia. I el TRAM aconsegueix la millor nota (un 7,2), davant del metro, que aconsegueix un 7,1. En tercer lloc hi ha l'autobús, amb un 7,0, i en últim lloc el Bicing, amb un 6,2.