L'ANY PASSAT

El fiscal acusa dues regidores de la CUP a BCN d'agredir un urbà

María José Lecha i Maria Rovira s'enfronten a una pena de multa i al pagament d'una indemnització

zentauroepp31313771 lecha rovira171031163734

zentauroepp31313771 lecha rovira171031163734

2
Es llegeix en minuts

La fiscalia ha demanat aquest dimarts per a les regidores de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona María José Lecha i Maria Rovira una multa de 180 euros i indemnització de 245 per un delicte lleu de lesions arran de la denúncia d'un agent de la Guàrdia Urbana que les acusa d'agredir-lo durant una protesta. El representant del Ministeri Públic ha assegurat en el judici celebrat a la Ciutat de la Justícia que, "encara que existeixen dues versions contradictòries", els informes mèdics, que han sigut objectivats pel metge forense, acrediten les ferides sofertes pel policia municipal.

L'acusació particular ha demanat 1.790 euros per responsabilitat civil i 210 de multa, mentre que l'acusació popular, representada per la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), ha sol·licitat una multa de 2.700 euros i mesura d'allunyament durant 6 mesos.

Segons l'acusació, Lecha i Rovira haurien agredit l'agent de la Guàrdia Urbana, amb puntades de peu a les cames i cops a l'abdomen i les costelles, durant una concentració de la CSIF davant de la Ciutat de la Justícia per protestar contra l'exregidor de la CUP Josep Garganté, acusat de coaccionar un metge. Aquell dia, 1 de desembre del 2016, Garganté havia de ser jutjat per un delicte lleu per suposadament haver pressionat un metge perquè modifiqués el comunicat de lesions d'un venedor ambulant, que havia resultat ferit després d'un operatiu de la Guàrdia Urbana contra el top manta. Garganté va ser absolt perquè el metge a qui suposadament va coaccionar no va presentar denúncia.

Enfrontament verbal

Els fets de què s'acusa Lecha i Rovira van passar abans del judici, quan dos grups de signe contrari, de la CUP i del sindicat CSIF, es van enfrontar verbalment quan Garganté i el seu advocat es disposaven a fer declaracions a la premsa.

Notícies relacionades

Segons el relat del guàrdia urbà, els concentrats en suport a Garganté es van dirigir contra ell de forma agressiva i va ser en aquell moment quan Lecha i Rovira li van donar "puntades de peu i cops baixos". Poc després, ha afegit, Rovira li va tornar a donar puntades de peu a les cames. "No tinc cap dubte que van ser elles", ha assegurat el policia, que ha explicat que després l'exdiputat de la CUP David Fernàndez va mediar.

Lecha ha explicat que van ser els sindicalistes de la CSIF els que "van assetjar" i "van empènyer" els membres de la CUP. "No només no vam agredir a ningú, sinó que també se'ns va impossibilitar fer declaracions als mitjans abans d'entrar al judici", ha assenyalat Lecha, i ha afegit que algunes de les persones que protestaven contra Garganté portaven la cara tapada amb passamuntanyes.