GREMI EN LLUITA

El taxi tornarà a col·lapsar les rondes dilluns per protestar contra les VTC

El sector convoca els xòfers a les 11.30 hores a l'aeroport per iniciar una marxa lenta

Marxa de taxistes a l’autovia de Castelldefels.

Marxa de taxistes a l’autovia de Castelldefels. / FIRMA DE FOTO

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

El sector del taxi, després d'una parada obligada per la situació política a Catalunya, torna a la càrrega dilluns que ve. I ho fa, com és costum en aquest col·lectiu, amb una mobilització sorollosa i vistosa. Els xòfers han sigut convocats pel sindicat majoritari del gremi, Elite, a les 11.30 hores del 30 d'octubre a la T-1 de l'aeroport del Prat per iniciar una marxa lenta que, amb tota probabilitat, col·lapsarà les dues rondes que envolten Barcelona i, per tant, moltes de les vies interiors de la ciutat. Els taxis parells aniran per la Ronda de Dalt. Els senars, per la Litoral. Ho han batejat com a 'operació rusc'. 

Notícies relacionades

Els taxistes tornen a protestar contra les llicències de lloguer de vehicles amb conductor, conegudes com a VTC. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya té sobre la taula prop de 3.000 d'aquests permisos, sol·licitats per empreses i per particulars, que, en cas de rebre el favor judicial, entrarien a disputar al taxi el transport de persones. El sector apel·la a la llei per defensar-se, ja que la normativa dicta una VTC per cada 30 taxis i a Catalunya, sense aquestes llicències que esperen sentència, la proporció ja és 1/16. 

Aquesta serà la setena manifestació del taxi contra les VTC aquest any. L'última, també una marxa lenta, va ser a finals de juliol. Mentre això passa, l'Institut Metropolità del Taxi estudia de quina manera es pot competir amb aplicacions com Uber, que encara no opera a Barcelona, o Cabify, que sí que funciona a la capital catalana. Una de les propostes, que és una demanda històrica del gremi, és el taxi compartit, que permetria als usuaris compartir determinades rutes, com la de l'aeroport.