La Rambla rendirà homenatge als treballadors de la Rambla

L'acte pretén reconèixer el coratge mostrat durant l'atemptat gihadista

zentauroepp39731423 barcelona   18 08 2017    barcelona   decenas de transe ntes170901120237

zentauroepp39731423 barcelona 18 08 2017 barcelona decenas de transe ntes170901120237 / -JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona organitzarà dimecres que ve, 11 d'octubre, un homenatge als treballadors dels comerços de la Rambla pel coratge que van demostrar el dia de l'atemptat i per reconèixer la seva implicació i la seva col·laboració amb la ciutadania i els equips d'emergència i la seva ajuda a recuperar el to vidal del passeig després de la tragèdia dels atemptats gihadistes del 17 d'agost.

L'acte, segons han avançat fonts municipals, se celebrarà dimecres a les 19.00 hores en el mosaic de Joan Miró del pla de la Boqueria, on es va aturar la furgoneta després del seu recorregut homicida, i que s'ha convertit en un espai carregat de simbolisme i de memòria col·lectiva.

L'acte, que conduirà la periodista i veïna del barri Gòtic Begoña García Carteron, inclourà la projecció d'un vídeo amb testimonis que relaten l'experiència i el record de les mostres de solidaritat que hi va haver en els moments posteriors a l'atemptat.

Una flor

Notícies relacionades

Al vídeo, treballadors de botigues, bars, restaurants i parades de la Rambla expliquen, en primera persona, la part més humana dels fets.

L'acte acabarà amb una actuació musical a càrrec de la cantant de jazz Rita Payés, i tots els assistents es podran emportar una flor de les floristes de la Rambla, "símbol de l'ànima del passeig i record de la solidaritat i la cooperació viscudes durant l'atemptat i els dies posteriors", han assenyalat fonts municipals.