Barcelona reitera en el ple les seves pegues a una nova terminal de creuers

El ple municipal accepta impulsar un pla contra els narcopisos del Raval

zentauroepp40435499 colau171006200126

zentauroepp40435499 colau171006200126 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

El ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir una proposició de Barcelona en Comú (BC) que rebutja crear una nova terminal de creuers al port. El consistori ja va mostrar la seva oposició al projecte fa 10 dies, com va avançar aquest diari, i el grup d’Ada Colau ha volgut subratllar-la en el ple.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va presentar la iniciativa, que sosté que la nova terminal no es pot fer si no es dur a terme abans un estudi de l’impacte mediambiental i urbà que pot suposar. La proposta va tirar endavant amb els vots favorables de BC, el PSC, la CUP i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy, el rebuig del grup Demòcrata i l’abstenció de Ciutadans, ERC i el PP.

Sanz va considerar una actitud «poc lleial» que el port impulsi la nova terminal de creuers sense tenir en compte el municipi: «Som una ciutat amb port, no un port amb una ciutat. Demanem a la direcció del port que escolti la ciutat».

MILLORES ALS CEMENTIRIS / El ple va donar llum verda a una iniciativa de Ciutadans per combatre els narcopisos del Raval: un pla transversal d’intervenció i prevenció davant el consum de drogues, el tràfic i l’ocupació de pisos. Tots els grups tret de la CUP, que es va abstenir, van votar 'sí'.

Notícies relacionades

També Ciutadans va instar el govern municipal a presentar un nou pla director d’obres de Montjuïc després que un bloc de 144 nínxols s’ensorrés al cementiri. El regidor Koldo Blanco es va congratular pel fet que Cementiris de Barcelona s’ha pronunciat a favor d’introduir millores.

Blanco va considerar «preocupant» la dificultat del consistori per trobar molts dels familiars dels difunts que estaven als nínxols afectats, i va sol·licitar que es procedeixi a actualitzar les dades de què es disposa per evitar situacions similars en el futur. El regidor de Presidència, Eloi Badia, va mostrar la seva preocupació pel que havia passat, i va assegurar que comparteix els criteris de Blanco i que el pla de millora serà una realitat.