11 detinguts per tràfic d'heroïna al Raval

El grup introduïa la droga oculta en viatgers a través de l'aeroport

zentauroepp39717553 barcelona 17 08 2017 la hero na y heroin manos vuelven al ba170908101723

zentauroepp39717553 barcelona 17 08 2017 la hero na y heroin manos vuelven al ba170908101723 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional, juntament amb la policia holandesa, han realitzat una operació contra el tràfic de drogues que s'ha saldat amb onze detinguts i 10,2 quilos d'heroïna incautats i que ha permès desarticular un grup dedicat al tràfic de drogues, especialment al barri barceloní del Raval.

L'operació va començar l'octubre del 2016, quan la policia va detectar l'arribada d'un ciutadà pakistanès a l'aeroport de Barcelona-el Prat que transportava 393 grams d'heroïna amagats a la sola de les sabates en forma de plantilles.

La investigació ha permès identificar tota l'organització criminal, composta per ciutadans d'origen pakistanès, dedicats a importar heroïna des del Pakistan a Europa i, principalment, a Barcelona, per a la qual cosa utilitzaven "mules" o correus humans que amagaven la droga en dobles fons de maletes o adossada al cos.

El principal correu va ser detingut a Amsterdam amb 8,8 quilos d'heroïna amb destí al barri barceloní del Raval gràcies a l'alerta que la policia espanyola va donar a través dels canals internacionals amb l'Oficina SIRENE. D'aquesta manera, es va posar en coneixement de la policia holandesa aquesta operació que va practicar la detenció del sospitós a qui li van incautar 8,8 quilos d'heroïna.

Heroïna en una bossa

Posteriorment, van ser detinguts quatre ciutadans pakistanesos a l'Hospitalet de Llobregat i Badalona, implicats amb aquesta detenció, que al ser arrestats portaven 451 grams d'heroïna amagats en una bossa.

A més, en entrades i registres posteriors, i ja al barri del Raval, es va procedir a la detenció dels altres integrants de la banda criminal, a qui se'ls va intervenir heroïna, MDMA i 1.469 grams de substància de tall, així com útils per a la preparació de substàncies estupefaents.

Notícies relacionades

Als detinguts, que estan acusats de pertinença a organització criminal i delicte contra la salut pública, els consten diversos antecedents per fets similars i deu d'ells estan a la presó. En total, han sigut incautats 10,2 quilos d'heroïna, 1,4 quilos de substància de tall, 164 grams de MDMA, 4.860 euros, 17 telèfons mòbils i 1 ordinador portàtil.

Les investigacions han sigut realitzades pel Grup Tercer de la Secció d'Estupefaents (UDICO) de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona.

Temes:

Drogues