EXAMEN A barcelona

Els professionals estrangers critiquen el baix nivell d'anglès i el preu de la vivenda

Elogien la capacitat d'atraure talent de Barcelona i recolzen la candidatura per a l'Agència Europea del Medicament

zentauroepp39990097 el director de banca particulars  banc sabadell   albert fig170907165846

zentauroepp39990097 el director de banca particulars banc sabadell albert fig170907165846 / Lucia Blanco

1
Es llegeix en minuts

Barcelona, per als professionals estrangers que hi treballen i hi resideixen, és una ciutat global, oberta i capaç d’atraure talent, encara que hauria de millorar el preu i la disponibilitat de la vivenda, així com la presència de l’anglès al carrer i en l’educació. Així ho assegura l’International Talent Monitor 2017, la tercera edició d’una enquesta que impulsa Barcelona Global, una plataforma privada que vol ­convertir la capital catalana en una de les millors urbs per atraure ­talent.

    

L’enquesta, que s’elabora cada dos anys, es basa en les respostes emeses per 817 professionals in­ternacionals residents a Barcelona –d’una comunitat integrada per unes 20.000 persones– entre els mesos de maig a juny. I la seva percepció avala la candidatura de Barcelona com a «ciutat idònia per albergar l’Agència Europea del Medicament i els seus 900 treballadors», segons el conseller delegat de Barcelona Global, Mateu Hernández.

    

Segons les seves dades, Barcelona és una ciutat global (amb una puntuació de 5,5 sobre 7) i la seva facilitat d’atraure talent internacional és bastant satisfactòria (5 sobre 7), a més d’afavorir la integració social dels expatriats (5,2).

CLIMA I SANITAT

Pels professionals internacionals, el clima, la gastronomia i el sistema sanitari són els factors més valorats, així com l’oferta artística, esportiva i cultural, mentre que la seguretat rep un 5,2. Entre els punts que haurien de millorar, la comunitat internacional destaca la falta de domini de l’anglès entre els treballadors locals (3,5) i dels funcionaris públics (2,4), i demanen un  ús més gran de l’anglès en el sistema educatiu.

    

De fet, el 46,5 % dels professionals internacionals amb fills els porten a escoles estrangeres, seguides per les concertades (25,2%). L’ús del català com a llengua cooficial no és percebut com una barrera, ja que un 32% dels enquestats no creuen que els afecti de manera rellevant i el 28,5% assegura que aquest idioma «enriqueix la seva experiència».

Notícies relacionades

    

Altres dels factors que creuen que han de millorar són la burocràcia, que veuen excessiva, i la fiscalitat, que també consideren molt alta. I es queixen que el nivell de vida ha augmentat, en especial el preu de la vivenda, tant del lloguer com de la compra.