Barcelona ha atès prop de 800 persones pels atemptats del 17 d'agost

L'ajuntament assegura que va adoptar totes les mesures de seguretat sol·licitades pels responsables de la lluita antiterrorista

L'oposició elogia l'actuació dels serveis d'emergències però part de l'oposició denuncia falta de coordinació policial

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Tots els atemptats dipositen sempre un immens pòsit de dolor al lloc on es cometen. Es calcula que fan falta uns quatre mesos per recuperar la normalitat a tots els nivells. Els del 17 d'agost a Barcelona van causar 14 morts i 120 ferits. Però fins ara, els serveis socials i d'emergències del consistori ja han atès prop de 800 persones

L'ajuntament ha celebrat aquest dimecres una comissió extraordinària per abordar el tractament dels atacs per part de la ciutat. El comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, i la tinenta d'alcalde d'Afers Socials, Laia Ortiz, han aportat les últimes dades al respecte. La regidora ha detallat les dades del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), segons els quals 166 persones han sigut ateses presencialment, 220 han rebut atenció telefònica i 74 han passat per l'Institut de Medicina Legal. 200 més han rebut suport psicològic al marge del CUESB. El dispositiu d'atenció es mantindrà sis mesos, fins a mitjans del mes de febrer. 

Aprenent de París

Notícies relacionades

Des del punt de vista de la seguretat, Recasens ha assegurat que la ciutat va prendre "totes les mesures demanades pels responsables de la lluita antiterrorista". El comissionat ha recordat que l'ajuntament, dues setmanes després dels atemptats de París del novembre del 2015, va crear "un grup de treball municipal per actualitzar el pla bàsic d'emergències per a incidents amb múltiples víctimes". El dia de l'atac a la Rambla, aquest pla es va activar a les 17.18 hores, 25 minuts després de l'atemptat, segons ha detallat Recasens. 

L'oposició ha elogiat l'actuació de la policia, dels serveis socials i de la ciutadania, però des del PP i Ciutadans s'ha fet notar una certa "falta de coordinació" entre els cossos de seguretat. El més contundent ha sigut el popular Alberto Fernández Díaz, que a més de lamentar l'absència d'Ada Colau a la comissió, que a més d'alcaldessa també és la màxima responsable municipal de seguretat, ha retret al consistori que la Rambla tingués "un gual de 15 metres" que va servir al terrorista per accedir al passeig amb la furgoneta.