Els terroristes de Cambrils apareixen de compres en 4 vídeos el dia de l'atemptat

Les càmeres d'una estació de la A-7 els van gravar comprant menjar, beguda, un encenedor i una càrrega de mòbil

Les últimes imatges dels terroristes de Cambrils abans de latemptat / Diari Ara

1
Es llegeix en minuts

Les càmeres de seguretat d'una estació de servei de l'autovia A-7 situada entre Riudecanyes i Cambrils van gravar realitzant diferents compres, fins en quatre ocasions diferents el mateix dia 17 d'agost, els terroristes que van atemptar en aquesta segona ciutat costanera a la una de la matinada del 18. A l'escena d'aquest vídeo, facilitat per el diari 'Ara', apareixen tres dels integrants del grup que hores després caurien morts per trets de la policia. Es tracta d'Omar Hychami, Houssaine Abouyaaqoub i Moussa Oukabir, tres dels cinc abatuts a trets a Cambrils. Van a comprar encenedors. La seva actitud no permet intuir el que estaven a punt de fer. Fins i tot fan broma sobre el tipus d'encenedor que volen.

La sèrie de gravacions obtingudes comença a les quatre de la tarda, abans, per tant, de l'atemptat de Barcelona. Qui entra a l'establiment és Mohamed Hychami. La possible raó és que acabava de patir un accident a la pròxima autopista AP-7, d'on va fugir després de col·lisionar amb un altre vehicle, se suposa que per por que arribés una patrulla de trànsit dels Mossos.

Aquell accident va poder trasbalsar els plans que el grup havia hagut d'improvisar després de l'explosió d'Alcanar.

Passades les sis de la tarda, quan Younes Abouyaaqoub ja havia envestit desenes de persones a la Rambla, les càmeres van gravar el germà d'aquest terrorista, Houssaine, entrant a la mateixa botiga per comprar una recàrrega de telèfon mòbil.

Notícies relacionades

Després de  la tercera visita a l'establiment (la de l'encenedor) els terroristes van ser a Cambrils, perquè consta, segons les investigacions policials, que va ser allà on van comprar una destral i quatre ganivets per cometre l'atemptat de nit.

Un cop passats per Cambrils, l'estació de servei de l'autovia va ser visitada en una quarta i última ocasió. Omar Hychami, tres hores abans de l'atemptat, va comprar dues barres de pa, truites i refrescos.