ELS ATEMPTATS A CATALUNYA

Així es va veure des del mar l'explosió d'Alcanar

La manipulació de bombones de butà va fer saltar pels aires la casa on els terroristes fabricaven explosius

zentauroepp39779957 explosion  alcanar170823210029

zentauroepp39779957 explosion alcanar170823210029

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'explosió del passat dia 16 a la urbanització Montecarlo d'Alcanar (Montsià) que va precipitar els atemptats terroristes, l'endemà, a la Rambla de BarcelonaRambla Barcelona i a Cambrils (Baix Camp), va deixar la imatge, vista des del mar, d'una enorme i densa columna de fum. El mateix dia dels atacs, els Mossos els van vincular amb l'explosió a Alcanar arran de la manipulació de bombones de butà, amb les quals havien planejat fabricar explosius per perpetrar atemptats en monuments destacats de la capital catalana, entre ells, la Sagrada Família.

Notícies relacionades

Els agents van trobar a la casa més d'un centenar de bombones, a més d'acetona, aigua oxigenada, bicarbonat, claus per ser utilitzats com a metralla i polsadors per iniciar l'explosió que tenien planejada inicialment. Segons les investigacions, els terroristes haurien pogut estar fabricant peròxid d'acetona, el que va utilitzar l'Estat Islàmic (EI) en els atemptats de París i Brussel·les.

La columna de fum, vista des d'un altre punt. / EL PERIÓDICO

A més de les bombones, entre les ruïnes que va deixar la forta explosió es van trobar les restes de membres de la cèl·lula terrorista, així com diversa documentació. Entre els papers localitzats figurava, dins d'un llibre verd, una nota manuscrita d'"els soldats de l'Estat Islàmic a la terra d'Al-Andalus per als croats, els odiosos, els injustos, els corruptors". A la primera pàgina hi havia la firma de l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es SattyRipollAbdelbaki Es Satty, a qui tot indica que corresponen les restes d'un dels cossos trobats a la casa.