BUSCANT UN AIXOPLUC

"Hem vist un hotel i ens hi hem refugiat"

La Creu Roja ha traslladat equips d'atenció psicològica a l'Hotel Palace per atendre-hi afectats o familiars

Alguns hotels han acomodat turistes que no podien accedir als seus albergs a la zona acordonada

fcasals39719325 turistas170817200145

fcasals39719325 turistas170817200145 / Giannis Papanikos

1
Es llegeix en minuts
Cristina Savall / Barcelona

Erika Romero, juntament amb la seva germana adolescent i un cosí petit, turistes hondurenys, s'han refugiat al vestíbul de l'hotel HCC Sant Moritz del carrer de Diputació després de córrer, agafats de les mans i molt espantats, seguint l'estampida de persones que, desesperades, fugien pel passeig de Gràcia en direcció cap a la Diagonal. No sabien què passava.

"Érem al metro i pels altaveus ens han indicat que baixéssim sense donar més explicacions. Suposo que perquè no s'estengués el pànic. Al sortir al passeig de Gràcia ha sigut horrible. Els crits eren aterridors. Hem deixat enrere la Gran Via i hem girat per Diputació, on hem vist l'hotel, hi hem entrat i ens hem assabentat de l'atemptat", recorda Romero. A més de tancar aquest cèntric accés, TMB ha hagut de bloquejar cinc entrades pròximes a la Rambla.

A l'hotel, els esperava Juan Asensio, director general a HCC Hotels, que s'ha situat a peu de carrer per acollir les persones que buscaven empara. "Molts turistes tenen els seus hotels lluny o just es troben a la zona acordonada. Arriben molt nerviosos. El primer que fan és demanar la clau de wifi per poder trucar als seus familiars", explica Asensio, que s'ha sumat sense objeccions la petició de Turisme de Barcelona de donar aixopluc a les persones que necessitin allotjar-se, perquè no es quedessin al carrer mentre durava la intervenció policial.

Mesures de seguretat

Han tingut sort, perquè altres hotels pròxims, com el Cotton House i l'Hotel Claris, no deixaven entrar a ningú que no hi estigués allotjat. "Són ordres directes des dels Estats Units. És per raons de seguretat, per protegir els nostres clients. No ens la podem jugar", explica Andreu Canals, director de Cotton House, que disposava de vigilància a l'entrada. "La nostra responsabilitat és tenir cura de les persones que estan allotjades", argumenta un portaveu del Claris.

Notícies relacionades

La Creu Roja ha traslladat equips de atenció sanitària i psicosocial i dos vehicles de suport a l'Hotel Palace de la Gran Via de Barcelona, on es troben allotjades persones afectades pel terrible succés o del seu entorn més pròxim. En aquest luxós hotel no s'ha impedit l'accés als que no hi estan allotjats. Daniel Urban, turista nord-americà, lamenta que "Barcelona, una ciutat pacífica coneguda per acceptar a tothom, hagi patit un atac que canviarà a pitjor la manera de viure dels seus habitants".