TURISME CONFLICTIU

El president de la Cambra no vol turisme d'un sol dia a BCN

"Si volen un parc temàtic, ja tenen Port Aventura", afirma Miquel Valls

zentauroepp39005120 el president del consell general de cambres de catalunya  mi170702134803

zentauroepp39005120 el president del consell general de cambres de catalunya mi170702134803 / Josep Ramon Torne

1
Es llegeix en minuts
ACN / Barcelona

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, considera que la taxa turística que l'ajuntament de la capital catalana vol imposar sobre els operadors turístics per gravar les visites d'un dia hauria de ser "com més alta, millor".

En una entrevista amb l'ACN, Valls ha criticat els excursionistes que no passen la nit a la ciutat i no hi fan despesa: "Qui vingui a veure això com si fos un parc temàtic, que se'n vagi a un altre lloc. Si són a la Costa Daurada, ¿per què han de venir a Barcelona?". "No volem aquest turisme (...) volem turisme de qualitat", ha sentenciat.

Valls ha lamentat que Barcelona estigui vivint una "espècie d'invasió turística", i ha assegurat que, dels 35 milions de visitants que rep cada any la ciutat, 17 milions no hi passen la nit. Davant aquestes xifres, el president de la Cambra de Comerç defensa "menys turistes i més qualitat".

Amb el pícnic de l'hotel

Ha criticat que en moltes ocasions aquests excursionistes d'un sol dia "omplen la Rambla i la Sagrada Família" però "no gasten res i fins i tot van amb el pícnic dels seus hotels". Per això ha defensat que es promoguin mesures dissuasòries: "Que es quedin a la Costa Brava o a la Costa Daurada, que no vinguin a Barcelona. I qui vingui, que pernocti aquí o, si no, que pagui una taxa".

Excepcions

Notícies relacionades

Valls ha evitat precisar la quantitat que s'hauria de pagar amb aquesta taxa. El president de la Cambra ha remarcat que, com planteja l'Ajuntament de Barcelona, qui ha d'assumir aquesta taxa són els operadors que organitzen les excursions d'un dia a la ciutat.

La intenció del consistori és que la nova taxa, que encara s'ha de concretar, entri en vigor el 2018. Segons va aprovar la comissió municipal d'Economia i Hisenda, els creueristes no la pagarien, ja que ja paguen l'impost turístic de la Generalitat. Tampoc pagarien les persones que visiten la ciutat pel seu compte i no en paquets organitzats. Van votar a favor de la proposta tots els grups, excepte C's i el PPC, que es van abstenir.