CONFLICTE LABORAL

Els vigilants dels aeroports de Santiago i la Corunya convoquen vaga

Les aturades començarien el 20 d'agost per denunciar "la precarització de les condicions" de la seva feina

vvargas9959977 galicia elecciones 2009 febrero aeropuerto de la coru a nuev170810191628

vvargas9959977 galicia elecciones 2009 febrero aeropuerto de la coru a nuev170810191628

1
Es llegeix en minuts

Gairebé tres setmanes després de l’inici del conflicte dels treballadors de seguretat d’Eulen al Prat, altres professionals del gremi als aeroports de la Corunya i Santiago de Compostel·la, d’aquesta mateixa companyia i de Prosegur, respectivament, van anunciar ahir la convocatòria de vagues parcials a partir del 20 d’agost per denunciar «la precarització de les condicions laborals» fonamentades en un model de sector, diuen, basat en la prioritat de «la competència sobre preus» per sobre del servei.

La UGT va informar que els empleats del servei de seguretat de l’aeroport corunyès d’Alvedro havien optat per secundar l’aturada mentre no s’aconsegueixin reivindicacions que inclouen el pagament a tota la plantilla de complements com radioscòpia, la inclusió de les sessions formatives en jornada laboral i la conclusió de les ampliacions de jornada en torn de tarda.

Dos models

Notícies relacionades

Respecte a l’aeroport Rosalía de Castro, de Santiago, els vigilants demanen qüestions similars, com el plus de radioscòpia, l’abonament mínim de sis hores de jornada en els torns de durada inferior i el pagament del pàrquing, entre altres qüestions.

Segons la UGT, en la negociació del conveni del sector, que va ser vigent fins al 31 de desembre, s’estan dirimint dos models radicalment diferents. Per un costat, el que «entén que la millora del context econòmic ha de repercutir positivament en les condicions del col·lectiu». Per un altre, aquell «que veu en les possibles retallades de drets dels treballadors una oportunitat per mantenir un model empresarial que arruïna el sector».