projecte polèmic

Montgat: El surfòdrom de la discòrdia

Una plataforma veïnal s'oposa a la construcció a Montgat de la tercera piscina d'onades més gran del món

Si l'ajuntament aprova el projecte, la seva posada en marxa es decidirà mitjançant consulta vinculant

fcasals39304501 montgat170714194842

fcasals39304501 montgat170714194842 / Nuria Puentes

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

 A  Montgat té lloc aquests dies un debat candent. El mes de febrer passat es va presentar al municipi el projecte Wavegarden Barcelona-Montgat, un gran complex de surf artificial que encara s'ha de construir l'obertura del qual està prevista per al 2018. Es tractaria de la tercera piscina d'onades més gran del món, després de les de Texas i Gal·les, que segons la previsió generaria 50 llocs de treball i s'utilitzaria per ensenyar surf.

Des de la seva presentació, són nombroses les veus que s'han alçat en contra de l'edificació, tantes que l'Ajuntament de Montgat ¿la seva alcaldessa, Rosa Funtané (ERC), s'ha mostrat favorable al 'surfòdrom' ha hagut de sortir al pas mostrant-se «prudent».

Notícies relacionades

El consistori està a l'espera de rebre l'avantprojecte modificat per estudiar-ne la viabilitat, després d'haver remès a la promotora, l'empresa privada catalana Wavegarden BCN SL, els corresponents informes urbanístics i mediambientals. L'última novetat és l'aprovació en el ple del mes de  juliol que, davant les queixes, si el consistori estima la viabilitat del projecte, l'assumpte serà sotmès a una consulta popular vinculant als veïns de Montgat.

A l'empresa promotora asseguren que el projecte compta amb el suport de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, i que si els veïns de Montgat ho rebutgessin, buscarien una altra ubicació per al projecte.