Conflicte enquistat

Foment insisteix que la Generalitat és qui ha de mediar en el conflicte del Prat

El secretari d'Estat d'Infraestructures crida els treballadors a "moderar les seves pretensions" per arribar a un acord

aeroport-3-cugat

aeroport-3-cugat

2
Es llegeix en minuts

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Vivenda, Julio Gómez-Pomar, ha insistit aquest dilluns que és la Generalitat de Catalunya la que ha de mediar entre l'empresa Eulen i els treballadors en el conflicte al Prat.

La tercera jornada de vaga oficial dels treballadors dels filtres de seguretat de l'aeroport de Barcelona-el Prat ha registrat cues des d'abans de les sis del matí, coincidint amb un augment de passatgers.

Aquest dilluns s'ha convocat una nova reunió entre Aena, Eulen i els seus treballadors amb la mediació de la Generalitat per intentar trobar una sortida al conflicte.

En declaracions a la Cadena Cope, recollides per Europa Press, Gómez-Pomar ha reiterat que Aena no ha d'estar a la taula de negociació i ha fet una crida a la Generalitat perquè prengui part i mediï en la negociació com a autoritat laboral.

"Estem en un conflicte entre una empresa, que és l'adjudicatària dels serveis de filtres de seguretat a l'aeroport del Prat, i els seus treballadors, per una sèrie de reivindicacions de diferent naturalesa", ha apuntat Gómez-Pomar, que ha subratllat la disposició a col·laborar per part d'Aena però ha recalcat que és la Generalitat de Catalunya, com a "autoritat laboral", la que hi ha de prendre part.

Mediació

"Nosaltres podem ajudar i estar pendents, però des del punt de vista laboral, si es produeix una mediació, qui és competent és la Generalitat de Catalunya. Això no significa que des del Govern central no estiguem implicats per resoldre la qüestió en la mesura que puguem i a col·laborar amb tot el nostre esforç", ha afegit.

El també president d'Enaire, matriu d'Aena, ha recordat als treballadors que Aena ha posat, "des del primer moment", "tots els mitjans al seu abast", ha augmentat els serveis d'informació i s'ha incorporat a una taula de negociació de què no és part, com es va sol·licitar, alhora que ha mostrat la disposició del Govern a col·laborar per resoldre el conflicte.

"Si en algun moment pot ajudar que es resolgui el conflicte, així ho farà, però no és part que jurídicament estigui en una relació laboral entre l'empresa i els seus treballadors", ha reivindicat.

Notícies relacionades

Gómez-Pomar ha fet referència als usuaris que estan "patint" amb demores les conseqüències del conflicte al Prat i ha fet una crida als treballadors a "moderar les seves pretensions" i ser "una mica raonables" per arribar a un acord.

"Aquest conflicte està generant un perjudici molt important a moltíssimes persones que no tenen per què patir un conflicte laboral d'aquesta naturalesa amb problemes en els seus vols i les seves vacances", ha dit.