Problemes de convivència

Pisarello: "El turisme no pot posar en perill el dret dels veïns a la vivenda"

La mà dreta de Colau crida a una activitat turística "sostenible i metropolitana"

1
Es llegeix en minuts

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, considera que el turisme ha de ser “sostenible” i no pot posar en perill “el dret dels veïns a la vivenda”. Segons la seva opinió, la via per evitar les disfuncions de l'activitat és apostar per un turisme “en clau metropolitana” amb “una certa descentralització”, que comporti benefici econòmic als municipis pròxims a Barcelona.

Pisarello, que ha manifestat aquestes opinions en una entrevista concedida a ACN, diu que quan una de les localitats pròximes a la capital catalana, com l’Hospitalet o Badalona, pren la iniciativa en matèria turística, el govern de Colau no ho veu com “que Barcelona perd una oportunitat”.

Santi Vila i el turisme

Pisarello fa una crida a coordinar la gestió turística amb altres ajuntaments i amb la Generalitat, però discrepa de la visió “totalment liberal de l'economia” que, diu, té el conseller d'Empresa, i un dels possibles candidats del PdeCat a disputar l'alcaldia a Ada Colau a les municipals del 2019, Santi Vila, que aquests últims temps ha enarborat un discurs de defensa del turisme i ha advertit contra el fet que es demonitzin empreses com Airbnb.

Aquests plantejaments, segons Pisarello, acaben comportant “privilegis per a les grans empreses que ni tan sols compleixen amb la legalitat. Els discursos del ‘tot val’ em semblen injustos".

Ciutat Vella i el tramvia

En l'entrevista, la mà dreta de Colau nega que a Ciutat Vella hi hagi “un problema global de seguretat”, i atribueix a l'oposició “una mica de sobreactuació” en aquesta qüestió: “El fenomen de la droga en determinades zones és un fenomen real, i ens el prenem amb moltíssima serietat, però Ciutat Vella és un districte segur”.

També parla del tramvia, sobre el qual augura un acord final amb la resta de grups municipals i descarta una consulta ciutadana, amb l'argument que la unió del tramvia figurava al programa electoral de Barcelona en Comú.

Notícies relacionades

Sobre vivenda, Pisarello considera que a la Generalitat “li falta valentia” per invertir de forma prioritària en aquesta matèria, i reclama a l'Administració autonòmica exigència davant grans tenidors i entitats bancàries: “S'ha de ser ferm, nosaltres ja ho som i exigirem a la Generalitat que també ho sigui”.

No obstant, la PAH va denunciar, al fer balanç dels dos primers anys de mandat de Colau com a alcaldessa, que els grans propietaris a penes han rebut multes per tenir pisos buits.