A Sant Andreu i Sant Gervasi

Barcelona tanca dues botigues de venda de gossos i gats

S'han intervingut gairebé 90 cadells que estaven en pèssimes condicions

botiga-animals

botiga-animals

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ha clausurat dues botigues de venda de gossos als districtes de Sant Andreu i Sarrià-Sant Gervasi després de detectar infraccions "molt greus" en la llei de protecció dels animals. En el transcurs dels expedients, que han donat lloc a l'ordre de cessament i precintament dels dos establiments, s'han intervingut gairebé 90 cadells de gos i gat, que estaven sotmesos a condicions de benestar pèssimes. Els animals que han sobreviscut han sigut entregats en custòdia especial a famílies acollidores. Es tracta d'una actuació que han portat a terme tècnics del Departament de Gestió i Protecció dels Animals de l'ajuntament, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els districtes de Sarrià-Sant Gervasi i de Sant Andreu.

L'Ajuntament ha indicat que el titular de l'activitat de venda d'animals al carrer de Concepción Arenal, número 70-72, al districte de Sant Andreu, va rebre inspeccions dels diferents serveis municipals, que van comprovar la deficiència i anomalies en les instal·lacions i la gestió de l'activitat que suposaven un perill per a la salut dels animals exposats a la venda. Per aquest motiu, el districte ha determinat l'ordre de cessament i la clausura de la botiga.

Procés judicial

D'altra banda, al districte de Sarrià-Sant Gervasi ha emès l'ordre de cessament de l'activitat i ha precintat la botiga del carrer de Descartes, número 22-24, per diverses infraccions detectades que representaven un greu perill per a la vida dels animals que es troben a l'establiment.

L'establiment està tancat cautelarment per ordre municipal mentre avanci el procés judicial.

Notícies relacionades

L'ajuntament, a través d'un comunicat, ha agraït la col·laboració de l'entitat FAADA i de les persones afectades per la compra d'animals, que han ajudat el consistori en aquests processos sancionadors i que finalment han suposat el tancament dels establiments.

Des del 2013 el consistori ha clausurat sis establiments de venda d'animals per no complir les condicions de benestar dels animals. En aquest període s'han decomissat més de 400 cadells de gossos i gats.