aquest dijous

El taxi de Barcelona amenaça amb col·lapsar el port i l'aeroport aquest dijous

Demanen a Foment que s'assegui a negociar sobre els vehicles de lloguer amb conductor

vvargas37848814 barcelona     28 03 2017    icult      el dibujante italiano170328202009

vvargas37848814 barcelona 28 03 2017 icult el dibujante italiano170328202009 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Una prova més per a la paciència dels viatgers i els ciutadans de Barcelona, afectats per protestes laborals en sectors clau de la mobilitat de la capital catalana. A les protestes al metro, el Bicing i l'aeroport del Prat, s'hi suma aquest dijous, una vegada més, una altra vaga de taxistes, que amenacen amb "col·lapsar" l'aeroport i el port. El motiu ve de lluny, reclamen al Ministeri de Foment que s'assegui a negociar sobre els vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

Els taxistes barcelonins han batejat la protesta del 27 de juliol com a operació De la Serna, en referència al titular de Foment, Íñigo de la Serna, a qui exigeixen que, igual que els ajuntaments i la Generalitat, atengui les seves peticions.

També a Madrid

No només hi haurà protesta a la capital catalana. Els taxistes de Madrid, per la seva part, portaran a terme també dijous una aturada de 24 hores i juntament amb col·legues d'altres ciutats marxaran fins al Ministeri de Foment per exigir el compliment de la normativa respecte als vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i respostes a altres reivindicacions.

El servei de taxi estarà interromput des de dijous, dia 27, a les 06.00 hores fins a la mateixa hora del divendres, dia 28, i els taxistes marxaran dijous entre les 12.00 i les 14.00 hores, des de la plaça de Cuzco fins al Ministeri de Foment, a Nuevos Ministerios, diu en una nota de premsa la Federació Professional del Taxi de Madrid (FPTM).

Notícies relacionades

La manifestació ja ha sigut autoritzada per la Delegació del Govern a Madrid.

Les organitzacions del sector del taxi convocants han fet coincidir la data d'aquesta mobilització amb la del 27 de juliol del 2012 quan, com faran en aquesta ocasió, diversos milers de taxistes de tot Espanya van demanar al Govern el manteniment de la proporció d'un cotxe VTC per cada 30 taxis.