dotzena jornada

Un altre dilluns de vaga de metro

Només circularan el 40% dels trens en hores punta

El metro de Barcelona va afrontar dilluns passat una nova jornada de vaga, l’11a dels últims tres mesos. / JOAN CORTADELLAS / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana buscar mitjans alternatius de transport durant la nova jornada de vaga de metro de demà, la dotzena d'un dilluns laborable, davant el bloqueig de les negociacions bloqueig de les negociacionsentre el comitè i la direcció de l'empresa.

TMB ha recordat que demà només circularan el 40% dels trens en hores punta (de 7 a 9 i de 16 a 18 hores), mentre que a la nit, de 20.30 a 22.30, circularà el 20% de l'oferta habitual, segons els serveis mínims dictats pel departament de Treball.

L'empresa ha advertit que aquesta oferta serà insuficient per absorbir la demanda normal en les franges d'afectació de la vaga, especialment a les hores punta del matí, de 7 a 9 hores, i de la tarda, de 16 a 18 hores.

Per això, ha recomanat als viatgers que utilitzin mitjans alternatius de desplaçament i, en cas d'utilitzar el metro, seguir les indicacions que donin per megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa.

Conveni col·lectiu

També ha advertit que l'aturada de la tarda pot afectar el telefèric de Montjuïc i el Tramvia Blau, serveis que tenen el manteniment assignat al personal del metro.

Notícies relacionades

TMB ha explicat que el comitè d'empresa, presidit pel sindicat CGT, ha rebutjat totes les sortides que ha proposat la mediació de la Generalitat al llarg dels dos últims mesos per tancar el conveni col·lectiu i posar fi al conflicte.

Aquesta setmana l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que el gerent de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, i el coordinador de serveis metropolitans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Eduard Saurina, s'uniran a l'equip que negocia amb els sindicats del metro el nou conveni col·lectiu de l'empresa.