Anar al contingut

CONFLICTE LABORAL

Barcelona afronta aquest dilluns l'onzena vaga de metro i la cinquena del Bicing

Com cada dilluns el suburbà de la capital catalana comptarà amb serveis mínims

El suburbà de la capìtal catalana tornarà a comptar amb serveis mínims en els tres intervals daturades. / JOAN CORTADELLAS / VÍDEO: EFE

Barcelona afronta aquest dilluns l'onzena jornada de vaga al metro al no haver-hi acord entre els treballadors i la direcció de TMB. A més, s'hi suma també una de les 15 jornades d'aturades parcials dels empleats de Bicing contra les condicions laborals de l'empresa a càrrec del servei.

Com cada dilluns, els serveis mínims al metro seran en les franges de 7.00 a 9.00 hores; de 16.00 a 18.00, i de 20.30 a 22.30 hores i els combois circularan en un 40% als matins i les tardes, mentre que en l'última franja de la nit només circularan un 20% dels trens.

Les aturades al Bicing seran de les 8.00 a les 12.00 en el torn del matí; de les 16.00 a les 20.00 a la tarda, i de les 23.00 a les 3.00 a la nit els dilluns, dimecres i divendres, però els dissabtes seran de les 7.00 a les 11.00 i de les 16.00 a les 20.00, i els diumenges, de la mitjanit fins a les 4.00 de la matinada.

REPROVACIÓ

Dimecres passat l'oposició en bloc va reprovar a l'ajuntament la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, per la seva gestió de les negociacions amb els treballadors del metro i va rebre esbroncades per part d'un grup d'empleats i representants sindicals, que van demanar la seva dimissió.

Aquell mateix dia el consell d'administració de TMB va aprovar la suspensió del complement salarial de 32 euros als treballadors del Metro, i el Síndic de Greuges de Barcelona, Rafael Ribó, va demanar que s'augmentessin els serveis mínims, cosa que va molestar els sindicats.

0 Comentaris
cargando