OPERACIÓ DELS MOSSOS

Detingut un lladre de pisos turístics de Barcelona que fingia ser coix

L'home acumula un centenar d'antecedents, la majoria per robatoris en domicilis

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts

Caminava amb dificultats i amb un bastó per no aixecar cap sospita i quan s'assegurava que no el veia ningú obria la porta dels apartaments amb un objecte metàl·lic i els buidava. Té més d'un centenar d'antecedents i ja ha ingressat a la presó per robar en una dotzena de pisos turístics de Sants-Montjuïc, l'Eixample i Ciutat Vella després que els Mossos el detinguessin. Aquest dimarts la policia catalana ha informat de l'operació policial.

L'home detingut és de nacionalitat algeriana i actuava amb l'ajuda d'una segona persona per portar a terme els robatoris, de la mateixa nacionalitat, que també ha quedat detinguda. Acumula fins a 106 antecedents per diferents tipus de robatoris, la majoria en domicilis.

La investigació es va iniciar a principis d'aquest any quan es van registrar les primeres denúncies per part dels turistes que s'allotjaven en aquests apartaments, que coincidien tant en el mètode com en la descripció dels autors dels robatoris.

Els lladres feien vigilàncies als accessos d'aquests apartaments per assegurar-se que els turistes allotjats no hi eren. Llavors, l'arrestat que anava amb bastó, que passava desapercebut per a la resta de vianants, aprofitava per accedir a l'interior de la finca mitjançant el mètode de la radiografia o clau falsa i s'emportava totes les pertinences. Mentrestant, el segon detingut continuava vigilant des del carrer.

A LA PRESÓ

Els arrestats portaven principalment diners en efectiu, joies i aparells electrònics de valor per amagar-los en motxilles, com ordinadors portàtils, tauletes electròniques o telèfons. Fins i tot van arribar a entrar més d'una vegada a un mateix domicili.

 

El detingut amb coixesa, que utilitzava diverses identitats, acumula una gran quantitat d'antecedents de diversos cossos policials de la zona de la Costa Blanca, on feia robatoris de característiques similars.

Notícies relacionades

 

La detenció es va practicar el 21 de juny, el dia 24 va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó. L'altre lladre va ser detingut el dia 25 del mateix mes, va passar a disposició del jutge el dia 27 i va quedar en llibertat amb càrrecs.