Desarticulada a BCN una banda que planejava executar un rival al Pakistan

El clan lluitava pel monopoli de la venda de llaunes i drogues en diverses zones d'oci de la capital catalana

ddobuzbxuaapgxc

ddobuzbxuaapgxc

3
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han evitat un assassinat al Pakistan que estava a punt de ser perpetrat per una banda de llauners que, a més, traficava amb drogues en zones d'oci de Barcelona. En l'operació policial, s'han detingut 15 persones de nacionalitat pakistanesa presumptament involucrades en la banda, que pretenia aconseguir, de forma violenta, el control de la venda ambulant de llaunes i drogues al Port Olímpic, la Barceloneta, la plaça Reial i el carrer Escudellers.

Segons ha informat la policia catalana aquest dimarts en un comunicat, els arrestats presumptament es dedicaven al tràfic de drogues en zones d'oci de la ciutat de Barcelona, sota l'aparença de vendre llaunes de beguda, i estan involucrats en diverses agressions a persones que no seguien les seves ordres o que els disputaven un territori que consideraven propi.

Durant la investigació, els Mossos van saber que un membre de la banda s'havia desplaçat al Pakistan amb la intenció d'executar el familiar d'un membre del grup rival: estava buscant la víctima, havia adquirit una arma de foc i planificava l'assassinat, encara que l'entorn de la víctima va ser alertat pels Mossos.

La investigació va començar l'abril d'aquest any quan uns ciutadans pakistanesos van ser assaltats amb armes blanques per un grup de set compatriotes quan arribaven al seu domicili de Badalona després de vendre begudes a la zona del Port Olímpic de Barcelona; una de les víctimes va rebre diverses punyalades i va haver de ser hospitalitzada diversos dies.

L'assalt buscava acabar amb la vida d'un integrant del grup agredit davant la seva negativa de vendre drogues, segons les ordres del grup agressor.

Pocs dies abans de l'atac havia tingut lloc a la platja de la Barceloneta un enfrontament amb objectes contundents entre dos grups de pakistanesos motivat pel control de la venda de llaunes i substàncies estupefaents en aquesta zona d'oci, que es va saldar amb diversos ferits.

BANDA DE LA MINA

Les indagacions van corroborar que els responsables eren una organització coneguda com la Banda de la Mina, i relacionen els seus membres amb agressions el desembre del 2016, del gener i febrer del 2017 a Sant Martí, l'Eixample i Ciutat Vella, un robatori violent a Sant Adrià de Besòs al març, una baralla multitudinària a Ciutat Vella i una temptativa d'homicidi a Badalona a l'abril.

El líder de la banda era ajudat per diversos encarregats de zona que coordinaven la venda de droga emmascarada en una aparent activitat de comercialització de llaunes i planificaven les agressions a grups rivals.

En un nivell inferior, altres integrants del grup portaven a terme les agressions i les vendes i, a vegades, utilitzaven menors per vendre.

Traficaven amb tota mena de substàncies estupefaents: marihuana, haixix, cocaïna, heroïna i MDMA, i disposaven de pisos ocupats on amagaven la droga, que es venia principalment a turistes.

El grup va irrompre fa mig any a Barcelona, malgrat que els investigadors sospiten que també podien haver estat operant en altres països d'Europa, com França i Itàlia.

A més, la banda aprofitava la celebració d'esdeveniments musicals o esportius on es preveia una gran afluència de persones per fer arribar compatriotes seus de forma irregular a Barcelona.

De forma paral·lela, s'han obtingut indicis sobre delictes de falsificació documental, de passaports i carnets de conduir.

Notícies relacionades

El 20 de juny es van portar a terme sis entrades i escorcolls i es va arrestar 15 persones, es van intervenir 201 pastilles d'èxtasi, i diverses dosis preparades per a la venda de cocaïna, marihuana i MDMA.

Els detinguts van passar a disposició judicial el 23 de juny i el jutge va decretar l'ingrés a la presó del líder del grup i de dos dels arrestats -que feien tasques d'encarregats de zona-, mentre que la resta va quedar en llibertat amb càrrecs.