CITA CULINÀRIA A CIUTAT VELLA

El Tast a la Rambla torna aquest dijous amb 50 degustacions

El festival gastronòmic de la part baixa del passeig aglutina tapes de restaurants de tota la ciutat a 4 euros fins al dia 11

zentauroepp34208111 tast rambla170605200631

zentauroepp34208111 tast rambla170605200631 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / BARCELONA

No hi ha millor excusa per reconquistar la Rambla que anar amb l’estómac buit i molta curiositat gastronòmica al festival de sabors Tast a la Rambla que per quarta vegada torna a la part baixa del vial més visitat de Barcelona, des de demà i fins diumenge. Els seus promotors, Amics de la Rambla, el van forjar com un superesdeveniment culinari que reconciliés els barcelonins amb una icona ocupada pel turisme. El miracle s’obra davant el reclam d’alguns dels millors restaurants de la ciutat proposant un mos a quatre euros des dels seus estands.

L’alineació incorpora sempre fitxatges de l’oferta local i fins i tot xefs amb estrella Michelin. Un repertori de mig centenar de restaurants entre els quals és difícil decidir què endur-se a la boca i que l’any passat va sumar 600.000 visites. El festival culinari (des de les 12.00 fins a les 22.00 h dijous i  diumenge, i fins a la mitjanit divendres i dissabte) vol connectar amb el barri i la professió, amb la participació de 20 persones del Casal dels Infants i 45 alumnes de l’escola d’hostaleria CETT.

Coorganitzat pel Grup Gsr, i amb EL PERIÓDICO entre els seus patrocinadors, el muntatge s’estructurarà en diverses zones de degustació. A l’àrea de Cuina d’Autor podrà tastar-se des del brioix salat de xipirons fregits amb ceba caramel·litzada de Rafa Zafra (Estimar) a la truita oberta amb pa amb tomàquet, llonganissa i botifarra esparracada (Petit Comitè) o l’arròs del Delta amb ortigues de mar i maionesa d’alga de Fran López (Xerta Restaurant). Sota el mantra de l’ús de tècniques contemporànies, els restaurants Arume, BAO BAO, Caelis, FOgO, Kak-Koy, Kao Dim Sum, Mano Rota, Don Giovanni, Oria, Gaig, Via Veneto i Yakumanka també mostraran les seves sorpreses.

MOLT PER TRIAR

A Tapes i Platillos, els especialistes en la minidosi prepararan des d’un caneló trufat (restaurant Amaya) a una bombeta d’ànec del Berguedà i tòfona d’Osona d’El Chigre 1769. Al mateix sector cuinaran Bar Ri, Bitxarracu, Cecconi’s, El Mercader de l’Eixample, La Bodegueta del Born, Ofis-sifó, Rasoterra Bistrot Vegetariano i Santa Burg.

Notícies relacionades

La Cuina Tradicional dispararà bunyols cremosos de bacallà i guisat de peus de porc (Fonda Espanya), cua de toro amb parmentier (del ressuscitat Casa Leopoldo) i molletes ibèrics (Dos Pebrots), entre les potents cassoles de La Cuina del Moja, Mediamanga, Nikkei 103, Òpera Samfaina, Oaxaca, Monvínic, Semproniana, Tandoor i altres.

Els mateixos tiquets (de venda en taquilles i alguns estands) serveixen per arribar a les postres de la mà de Christian Escribà i el seu gofre de te matcha amb espuma de crema catalana, els pecats de xocolata d’Oriol Balaguer i altres temptacions de Bubó Barcelona, Espai Sucre Essence, Baixas, Canal i Ochiai.

Ruta per locals pròxims

Hi haurà una altra opció de ruta gastronòmica pels 12 restaurants participants a la Ruta de Tapes i Vermut preparada per Cinzano a la mateixa zona. Aquí és el client qui visita els establiments de la Rambla per fer un mos en una tapa maridada amb vermut de recepta personal (tot a 4,5 euros). Un jurat avaluarà els millors i durant tot el tast es podrà degustar el vermut guanyador a l'estand de la marca. L'itinerari inclou el Bar Pinotxo, el 128 Rambla Restaurant (del Sehrs Rivoli), Casa Guinart, El Bosc de les Fades, Fonda Espanya, Gats, Luzia, Marea Baixa, Palau Moja, Amaya, Moca i Tapa&Àpat.