El ple censura l'acció de govern de Colau

El grup Demòcrata aconsegueix el suport de Ciutadans, ERC i el PP per qüestionar el govern

L'abstenció dels republicans tomba una iniciativa similar del grup dels populars

 

  / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

La setmana que es compleixen dos anys de la victòria de Barcelona en Comú a les eleccions municipals del 2015, el ple municipal ha censurat avui l'acció de govern d'Ada Colau i Barcelona en Comú, primer en solitari i des del maig del 2016 amb el PSC com a soci.

El grup Demòcrata, l'antiga CiU, ha presentat una proposició en què "censura l'acció del govern municipal i demana un canvi de rumb en la seva política per governar des del diàleg i la recerca activa del consens amb els grups de l'oposició i el conjunt dels agents socials de la ciutat". El text també reclama que el govern "defensi el civisme i la convivència a l'espai públic", que assumeixi "el progrés econòmic com a garantia del progrés social".

La iniciativa demana respecte als acords presos en el ple, les comissions i els plens de districtes i insta el govern a actuar "des de la proposta i no la paràlisi i la propaganda". En suma, un resum de les crítiques que el grup Demòcrata ha formulat aquesta setmana, al fer balanç del mig mandat. Crítiques que no han estat allunyades de les que ha fet ERC.

L'ABISME

Notícies relacionades

"Hi ha un abisme entre les promeses i les realitzacions en les accions de govern", ha afirmat el portaveu del grup Demòcrata, Joaquim Forn. La proposta ha sigut aprovada amb el vot de tots els grups menys els del govern i la CUP. El regidor no adscrit Gerard Ardanuy s'ha abstingut.

A continuació s'ha debatut una iniciativa similar del PP, que no ha progressat per no haver aconseguit el suport del grup d'ERC, que s'ha abstingut, com Ardanuy. Hi han votat a favor el grup Demòcrata, Ciutadans i el PP, i en contra, els del govern i la CUP. Això ha generat un empat que l'alcalde accidental, Gerardo Pisarello, ha decantat cap al 'no' amb el seu vot de qualitat.