PROJECTE SOCIAL

Un miler de voluntaris pentinen els carrers de Barcelona per comptar les persones sense sostre

La iniciativa té com a objectiu sensibilitzar i ajudar a afinar polítiques públiques

Arrels busca 500 voluntaris per sortir les nits del 6, el 7 i el 8 de juny a parlar amb les persones que dormen al ras

Mapa en mà 1.000 voluntaris han recorregut aquesta nit la ciutat de Barcelona. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un total de 1.000 voluntaris han recorregut els carrers de Barcelona aquest dimecres a la nit per fer un recompte de les persones sense casa de la ciutat, organitzat per la Xarxa d'Atenció a Persones sense Llar (Xapsll), formada per l'ajuntament i les entitats. Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania i ajudar a definir millor les polítiques públiques enfocades a aquest col·lectiu, el més exclòs.

Els voluntaris han recorregut els carrers de la ciutat en 256 equips dijous fins a les 2.00 hores, juntament amb més de 60 professionals d'entitats de la Xapsll i del Servei d'Inserció Social (SIS) de l'ajuntament.

Aquests professionals han rebut una formació específica durant les últimes setmanes per ser coordinadors de districtes i equips, que registraran les dades en una 'app' i també en plànols de paper.

La Xapsll va tancar dilluns les inscripcions del Recompte 2017 a l'arribar als 1.000 voluntaris, superant així la xifra requerida inicialment i l'aconseguida l'any passat.

Notícies relacionades

Hi ha hagut 13 punts de trobada als districtes -amb dos a l'Eixample, Horta-Guinardó i Sant Martí-, en què els voluntaris han rebut una formació abans del recompte, que també comptabilitzarà les persones que s'allotgin en equipaments.

UNA ALTRA INICIATIVA

En paral·lel, les nits del 6, el 7 i el 8 de juny l'oenagé Arrels prepara una altra sortida nocturna per a la qual busquen 500 voluntaris que ajudin a fer entrevistes a persones que dormen al ras per conèixer millor els seus perfils.