SENTÈNCIA

Condemnat l'autor de pintades antisemites a visitar una sinagoga

El jove va pintar, entre altres ofenses, una esvàstica a la façana d'un centre de culte de Barcelona

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts

Un noi de 22 anys ha acceptat una pena de quatre mesos de presó, que podrà eludir amb la condició de participar en un curs de drets humans i visitar una sinagoga per conèixer el poble jueu, per fer pintades ofensives, entre elles una esvàstica, a la façana d'una sinagoga de Barcelona.

En una sentència dictada de conformitat amb l'acusat, per a qui la fiscalia demanava inicialment una pena de sis mesos de presó, el titular del Jutjat d'Instrucció número 29 de Barcelona condemna el jove per un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques, per motius antisemites.

L'acusat, segons va acceptar ell mateix davant el jutge, es va dirigir el 28 de desembre del 2016 a la matinada a un sinagoga de Barcelona, amb una dona que no ha pogut ser identificada, amb el propòsit de dibuixar pintades antisemites amb un aerosol de pintura vermella, mogut "per la seva animadversió i voluntat d'humiliació al poble jueu", segons la sentència.

UNA ESVÀSTICA

Mentre el noi s'encarregava de vigilar l'entorn per evitar ser interceptat, la dona que l'acompanyava va dibuixar una esvàstica a la porta de la sinagoga i va ruixar amb aerosol la "mezuzà" del temple, petit receptacle amb dos versicles de la Torà que sol decorar l'entrada de les cases de famílies jueves.

La sentència acorda suspendre la pena de quatre mesos imposada al processat, que haurà de pagar també una multa de 480 euros, amb la condició que no torni a delinquir en un període de dos anys.

Notícies relacionades

A més, per evitar entrar a la presó, l'acusat haurà de participar activament en un curs de drets humans a càrrec del Departament de Justícia en què se l'adoctrini en el respecte a la igualtat i la no-discriminació de les persones, en particular per motius antisemites.

El curs inclourà, segons estableix la sentència, visites a una sinagoga on l'acusat pugui "conèixer la realitat del poble jueu i trencar prejudicis i estereotips antisemites".