INICIATIVA SOLIDÀRIA

La Casa Batlló es torna a cobrir de roses per celebrar Sant Jordi

L'edifici de Gaudí acull davant la seva façana una campanya de donació de sang per al Banc de Sang i Teixits

La façana de la Casa Batlló s’omple de roses i el seu interior s’inunda de pètals. / CHRISTIAN MORALES

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL / BARCELONA

Drac & Roses és el nom de la campanya solidària que la Casa Batlló emprèn des d'aquest divendres fins diumenge, dia de Sant Jordi. L'emblemàtic edifici de Gaudí, com ja va fer amb gran èxit l'any passat, torna a cobrir la seva façana de roses i impulsa una acció de participació ciutadana. En l'última edició va recolzar una iniciativa per recaptar fons per a Arrels, fundació que atén més de 900 persones sense llar que dormen als carrers de Barcelona. Aquest any, el destinatari és el Banc de Sang i Teixits, que disposa durant aquests tres dies d'una unitat mòbil ubicada a la cantonada d'Aragó amb passeig de Gràcia amb personal mèdic especialitzat que atendrà, de 10.00 a 21.00 hores, els voluntaris que vulguin col·laborar amb aquesta causa. 

"Es tracta d'una interpretació contemporània de la llegenda de Sant Jordi que acull la Casa Batlló en la seva arquitectura, on destaca el drac esculpit a la teulada, amb una clara intenció visual de jardí vertical a la façana amb més de 1.300 roses i una experiència màgica i surrealista al seu interior amb una pluja de pètals, de la qual disfruten els visitants", descriu una de les organitzadores d'aquesta campanya, en què el color vermell és el gran protagonista.

Notícies relacionades

El 2016, la imatge dels balcons florits va circular com un coet per les xarxes socials i va travessar fronteres internacionals. Els vianants, de nou, no paren de fer fotos amb els seus mòbils des de l'altra banda del passeig de Gràcia o des de la mateixa vorera on hi ha l'edifici modernista.