Anar al contingut

Denunciat un turista per una agressió homòfoba al metro

L'home va agredir una parella de lesbianes que es feien un petó en un vagó

  / CARLOS MONTAÑÉS

Els Mossos d'Esquadra han obert diligències per un presumpte delicte d'odi i discriminació contra un home estranger que aquest migdia ha sigut retingut pels vigilants del metro de Barcelona després que insultés una parella de lesbianes que s'havien fet un petó.

Els fets han passat cap a les 15.30 hores d'aquest dijous quan E. L, de 32 anys, i la seva parella, L. C., de 28, han agafat el metro a l'estació de Tetuan i dins del vagó s'han fet un petó.

Segons consta en la denúncia presentada per les dues dones, un home ha interposat un braç entre elles per separar-les mentre se'n burlava i els feia gestos perquè no es besessin. L'home els ha dit en francès que era il·legal fer-se petons, i E. L. li ha replicat en anglès que el que era il·legal era l'actitud que estava adoptant ell, que anava acompanyat de tres homes més.

Davant d'això, segons la denunciant, l'home "ha anat a pitjor i ha començat a proferir insults i amenaces" contra les dues dones, mentre els seus amics se'n reien.

INSULTS I AMENACES

Diversos passatgers del metro han sortit a defensar la parella de lesbianes, que han fet constar a la denúncia que s'han sentit "humiliades" per l'actitud del turista, que seguia negant que es poguessin besar en públic, i per les riallades dels seus amics.

A arribar a l'estació de Paral·lel, E. L. i L. C. han baixat i han corregut per l'andana mentre han vist que també baixava l'home i les seguia, fins que han trobat un vigilant de seguretat que ha retingut el presumpte homòfob i ha trucat als Mossos d'Esquadra.

En la denúncia, la parella ha fet constar que mentre esperaven l'arribada d'una patrulla de la policia catalana, l'actitud de l'home "ha sigut més intimidatòria i agressiva", fins al punt que han temut per la seva integritat física. Quan la patrulla ha arribat ha identificat l'home i l'ha deixat en llibertat al no constar cap agressió ni lesions.

VIOLÈNCIA EN LA VIDA DIÀRIA

El president de l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha condemnat els fets i ha manifestat que "aquest és un exemple més que deixa al descobert la violència que pateixen les persones LGTBI en la seva vida diària". Rodríguez ha felicitat "la ràpida actuació dels agents de seguretat del metro i els Mossos, fet que han possibilitat la identificació dels agressors".

Segons ha explicat Rodríguez, quan l'OCH ha tingut coneixement de la denúncia, ha contactat amb els comandaments dels Mossos d'Esquadra, amb qui s'estan coordinant, i han fet arribar també la denúncia al Departament de l'Interior, a la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat i a la Regidoria de LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona.

0 Comentaris