Finalitza la prova pilot de la superilla del Poblenou

L'ajuntament urbanitzarà diversos trams, construirà 68 nous pisos de protecció i recuperarà dos solars

foto4

foto4

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha donat per finalitzada la prova pilot de la controvertida superilla del Poblenou i avança en diferents actuacions en l’espai públic per implantar-hi els usos definitius, que seran esportius, infantils, culturals, veïnals, associatius i de descans.

La nova activitat tindrà inicialment un caràcter temporal i reversible per avaluar-ne el funcionament i, abans de l’estiu, s’hi implantaran de forma progressiva les actuacions estructurals, amb projectes d’urbanització que comportaran obres i transformacions, va destacar el consistori en un comunicat.

Entre les actuacions de l’entorn també es construirà un edifici del Patronat Municipal de l’Habitatge d’11 plantes amb 68 nous pisos de protecció oficial en un interior d’illa en desús, amb unes obres que començaran aquest mes, segons detalla.

De moment es porten a terme les actuacions temporals, amb una despesa fins avui de 423.245 euros i la incorporació de 12 taules de pícnic a Sancho d’Àvila i Roc Boronat, 144 arbres –la majoria a Almogàvers–, 95 bancs, 46 cadires, 28 seients per a nens i 90 aparcaments de bicis.

També està previst instal·lar una pista d’atletisme, taules de ping-pong i un circuit de joc a Almogàvers; un punt de recàrrega de cotxes elèctrics a Roc Boronat; jocs pintats a terra a Sancho d’Àvila; un poema de Miquel Martí i Pol a Roc Boronat, i una cistella a Ciutat de Granada.

PROJECTES CULTURALS

Notícies relacionades

El govern d’Ada Colau advoca per ubicar-hi projectes culturals de forma estable i sosté que la superilla tindrà un caràcter polivalent, ja que determinats espais podran acollir activitats veïnals i d’altres com fires d’entitats i mercats eventuals.

Els usos s’implantaran després d’una anàlisi de la prova pilot, de sessions obertes a diversos espais i de la creació d’una comissió de treball amb col·lectius i entitats com la Plataforma d’Afectats per la Superilla, el col·lectiu Superilla Poblenou, associacions de veïns, el 22@ Network, la Taula Eix Pere IV, universitats, escoles, el Fòrum District, eixos comercials i sindicats.