Alberto Fernández Díaz reclama prioritzar l'acollida de refugiats cristians

Colau li replica que vulnera els drets humans primar credos

rjulve31352658 barcelona 05 10 2015  politica reunion de la direccion del p160718112924

rjulve31352658 barcelona 05 10 2015 politica reunion de la direccion del p160718112924

1
Es llegeix en minuts

El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, s'ha reafirmat aquest dimecres en la seva petició que la capital catalana prioritzi l'acollida de refugiats cristians que fugen dels seus països per estar perseguits. Fernández Díaz ja va fer aquesta petició dilluns passat, l'endemà dels atemptats en dues esglésies coptes a Egipte.

"Ser cristià afegeix un plus de vulnerabilitat i perillositat en països en guerra o on atempta l'integrisme islàmic", ha sostingut el dirigent popular aquest dimecres en un comunicat insistint així en la seva proposta.

Ho ha dit després que el Govern d'Ada Colau li hagi retret el seu posicionament, amb crítiques també de l'alcaldessa, que va assegurar dimarts que la seva proposta és discriminatòria i vulnera els drets humans: "Confio que reflexioni i rectifiqui, perquè és molt greu", va afegir Colau en un apunt a Twitter.

Lluny de fer cas a l'alcaldessa, Fernández ha assenyalat aquest dimecres que el Govern municipal parla de vulneració de drets quan ha donat prioritat als que abandonen el seu lloc d'origen per la seva orientació sexual, cosa que "ningú pot interpretar com una vulneració de drets ni una discriminació respecte a altres col·lectius".

Notícies relacionades

El líder municipal del PP ha sostingut que "els països musulmans no acullen refugiats cristians i, de fet, tampoc musulmans, els seus propis germans de fe, que també han de buscar acollida a Europa" i ha recordat que "al seu dia el Canadà ja es va apuntar a donar acollida a refugiats cristians".

En aquesta ocasió ha sigut la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, qui li ha replicat, acusant-lo d'"atiar l'odi" i de voler tornar a "l'època de les croades". "No sé si estava imbuït d'un esperit especial de Setmana Santa o què li ha passat pel cap, però és una barbaritat i una aberració", ha dit Ortiz.