El Gremi d'Hotels estudia accions legals contra la xarxa de pisos il·legals del Casc Antic

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / BARCELONA

L'acció portada a terme fa uns dies per l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible per desemmascarar una presumpta xarxa de pisos il·legals al Casc Antic Casc Anticha trobat ara el suport del Gremi d'Hotels de Barcelona, que ha anunciat que estudia accions legals contra els seus gestors i propietaris. La patronal hotelera fa anys que reclama mesures dràstiques contra el que considera competència deslleial en l'àmbit de l'allotjament local i que investiga casos d'il·legalitats que ha posat en coneixement de l'ajuntament.

En un comunicat, el gremi insisteix que els més de 10.000 pisos il·legals que es calcula que hi ha a Barcelona (unes 40.000 places) suposen, a més, "un frau legal a gran escala". Des de fa quatre anys l'entitat ha rastrejat pisos sense llicència i ara reclama a les Administracions que acabin amb una activitat que "és perjudicial per al descans dels veïns i incrementa el preu de la vivenda, de lloguer i de compra".

El cas del carrer de la Princesa, 22, on els activistes de l'Assemblea van llogar un pis il·legal i van comprovar que el mateix gestor de l'apartament operava amb 11 pisos il·legals més, ha portat la patronal a estudiar mesures legals en contra seu. Afirmen que aquestes pràctiques són habituals, amb grups que gestionen xarxes d'allotjament sense llicència.   

Notícies relacionades

El gremi defensa posar fi "per la via judicial" als "abusos i la impunitat d'aquesta borsa d'economia submergida" que competeix amb els que "sí que paguen impostos i compleixen les normatives".

El director del gremi, Manel Casals, apunta que l'activitat "és una estafa per a la societat", força els turistes a "ser còmplices de la seva il·legalitat" (ja que se'ls insta a no accedir a les inspeccions municipals) i "expulsa veïns dels barris".