La 39a Cursa d'El Corte Inglés recorre els carrers de Barcelona

La competició, amb més dones que homes per primer cop, ha començat a les 9.00 i afectarà el trànsit fins a les 12.30

1
Es llegeix en minuts

La 39a Cursa d'El Corte Inglés ha començat aquest diumenge a les 9.00, mitja hora abans del que era habitual, per minimitzar l'afectació al trànsit en diversos carrers. Aquesta edició està marcada pel fet que per primera vegada hi haurà més dones que homes com a participants: en concret, 1.654 dones més. Al tancament de la inscripció 'on line' hi havia 58.870 persones apuntades, de les quals 28.608 són dones.

El recorregut comença al passeig de Gràcia, a l'altura de la Gran Via, i s'acaba a la plaça de Catalunya. Els participants que porten xip groc surten els primers. Es tracta dels que tenen xip en propietat, que participen habitualment en competicions, o que corren de forma intensa sovint. No poden utilitzar cap vehicle amb rodes. Sortiran per ordre en funció del seu dorsal, que, al seu torn, depèn de la marca personal que tenen.

CARRETS INFANTILS

El gruix dels competidors surt després, encara que l'organització adverteix que els que corrin portant carrets de nen o altres aparells amb rodes i els que tinguin mobilitat reduïda s'han de situar en les últimes posicions de sortida de la plaça de Catalunya.

Els corredors poden arribar a la meta fins a les 11.30, després de recórrer un itinerari de 10,76 quilòmetres que inclou el pas per l'Estadi Olímpic, que aquest any és especialment simbòlic perquè es compleixen 25 anys de la celebració dels Jocs de Barcelona, el 1992. Es calcula que hi haurà afectacions al trànsit fins a les 12.30.

FAVORITS

Notícies relacionades

La categoria de dones es preveu molt disputada en aquesta 39a edició. Miriam Ortiz, guanyadora de l'any passat, surt amb un lleuger avantatge sobre altres competidores amb les quals va compartir podi: Sara Löehr i Hasna Bahom. En la lluita per les medalles també es podria colar Janeth Becerra, bronze en les edicions del 2014 i el 2015.

En homes, la primera plaça sembla més oberta. Aquest any els grans absents són Mourad El Bannouri, guanyador de l'any passat, i Mohamed Benhmbarka, sis vegades vencedor. Otmane Btaimi, medalla de plata les dues últimes edicions, seria lleugerament el favorit, davant de l'atleta Adrià Garcia. Encara que Alex Rodríguez i Nour Radouane poden donar la sorpresa i aspirar al podi.