TMB rebaixarà un 10% la massa salarial dels seus directius abans de dos anys

La moderació dels salaris dels alts càrrecs és una de les mesures del pla de transparència que ha anunciat la companyia

 

  / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), Mercedes Vidal, ha anunciat aquest dimecres que abans de dos anys rebaixaran en un 10% la massa salarial directiva de la companyia, després de revelar-se que hi ha 21 càrrecs que cobren per sobre dels 100.000 euros anuals.

Vidal ha presidit aquest dimecres la reunió del consell d'administració de l'empresa de TMB, companyia metropolitana de prop de 8.000 treballadors, i ha comparegut en una sessió extraordinària de la comissió municipal d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, que han demanat ERC i CUP per tractar la transparència en la informació sobre aquesta empresa pública metropolitana.

En la seva intervenció a la comissió, Vidal, que ha posat èmfasi en el fet que TMB és la principal empresa pública de Catalunya, ha anunciat "l'elaboració d'un nou pla de transparència i bon govern que ha d'incloure la qüestió de la moderació de la massa salarial directiva, com a empresa publica de referència que és".

"El nou pla es fixa l'objectiu d'una reducció del 10% -de la massa salarial directiva- abans que s'acabi el mandat", ha assenyalat Vidal, que ha recordat que a l'inici de mandat, quan BComú va entrar a TMB, va reduir un 40% el sou del conseller delegat i va anunciar disminucions en els dels nous directius.

La presidenta de TMB també ha informat d'una revaluació dels llocs de treball directius de l'empresa, en el marc del procés d'integració del personal fora conveni, així com el compromís d'actualitzar trimestralment aquella informació que ha de ser pública tenint en compte la llei de transparència i de les dades obertes de TMB.

AUDITORIA

Notícies relacionades

També ha explicat que demanaran a l'Agència de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que faci una auditoria detallada de les actuacions dutes a terme per TMB, el grau de compliment de la llei i, si s'escau, possibles noves mesures a implementar.

"Hi haurà un abans i un després d'aquest govern a TMB, però l'empresa seguirà sent de referència en l'àmbit del transport públic", ha assegurat la presidenta de TMB.