Anar al contingut

ANÀLISI DE LA POBLACIÓ VULNERABLE

Set de cada 10 usuaris de serveis socials a Barcelona són dones

Un 70% de les 90.000 persones que atén l'ajuntament han de renunciar a aspectes materials, quotidians en altres cases

La renda anual de les llars barcelonines més vulnerables és només una tercera part del pressupost familiar mitjà català

Víctor Vargas Llamas

jjubierre36110579 pobreza energtica manoli garcia161031132410

FERRAN SENDRA

La pobresa té nom de dona en set de cada 10 casos. Aquesta és l'eloqüent estadística de la primera 'Enquesta de condicions de vida dels usuaris de serveis socials' que aquest dilluns ha fet pública l'Ajuntament de Barcelona en el seu afany per disseccionar la morfologia de les capes més vulnerables de la ciutat. Per més senyes, aquesta dona té entre 35 i 44 anys, és de nacionalitat espanyola en més de la meitat dels casos i no té estudis en un 17,7% de les usuàries, davant el 3,12 de mitjana que es registra a la capital catalana.

Una altra dada definitiva té a veure amb la renda mitjana disponible de les llars barcelonines amb més dificultats, d'11.611 euros nets disponibles a l'any, gairebé una tercera part del pressupost mitjà familiar a les cases catalanes (30.655 euros), com ha avançat la segona tinenta d'alcalde, Laia Ortiz. L'informe s'ha fet a 12.000 persones, una mostra exhaustiva dels prop de 90.000 usuaris de la ciutat que reben suport municipal per la precarietat de la seva realitat quotidiana.

Seguint amb la radiografia, tres de cada quatre llars que van a demanar ajuda viuen en situació de pobresa relativa, és a dir, amb ingressos inferiors al 60% de la mitjana catalana. I un 70% estan en situació de privació material severa, molt lluny del 6,7% que es dona en la població catalana en general. Es tracta de famílies que no podrien afrontar qüestions com despeses imprevistes per valor de 800 euros, tenir al dia els rebuts dels principals subministraments de la llar o menjar carn o peix almenys una vegada cada dos dies. 

0 Comentaris