EL FINAL D'UN HISTÒRIC CENTRE PENITENCIARI

Justícia pacta les condicions del tancament de la Model amb la majoria dels sindicats

CSIF, CATAC i CCOO, que representen El 68% de la plantilla penitenciària, acorden 17 punts sobre condicions laborals

jgblanco37665952 barcelona 14 03 2017 un preso de la c rcel prisi n modelo se170314124812

jgblanco37665952 barcelona 14 03 2017 un preso de la c rcel prisi n modelo se170314124812

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els sindicats CSIF, CATAC i CCOO, que representen el 68% dels treballadors de serveis penitenciaris, van arribar a un acord amb la Conselleria de Justícia sobre les condicions laborals que avalen el tancament de la presó Model de Barcelona. Està previst que l’últim pres abandoni aquest històric recinte penitenciari a finals del mes de maig o principis de juny.

Des de fa dies, ja no es produeixen ingressos al centre, que progressivament s’anirà buidant. Els reclusos seran portats a la presó de Brians I, a Sant Esteve Sesrovires, fins que no es construeixi la nova presó de la Zona Franca, que està previst que s’inauguri el 2025. El pacte no ha sigut ratificat per UGT.

L’acord dels tres sindicats ha sigut firmat després de 16 dies d’intenses negociacions. Al final, el pacte inclou 17 punts sobre les condicions laborals dels funcionaris després del trasllat de la Model, que seran reubicats en quatre centres penitenciaris de l’àrea metropolitana. Amb aquest document, la Conselleria de Justícia manté el compromís de garantir tots els llocs de treball, tant de la Model com de la resta de les presons de la Generalitat.

CONDICIONS LABORALS

L’acord destaca que tots els treballadors de més de 62 anys amb destinació definitiva a la Model continuaran treballant en centres penitenciaris de la ciutat de Barcelona, en concret Trinitat Vella i Wad-Ras. El conjunt de la plantilla d’a-quest centre mantindrà les condicions laborals. A més a més, els treballadors que s’hagin de traslladar a un centre fora de la ciutat percebran una compensació de 282 euros.

Notícies relacionades

Els representants dels sindicats i de la conselleria també han definit els criteris per a la reubicació dels professionals en altres centres de l’àrea metropolitana, que estaran basats en l’antiguitat, l’experiència, la formació i la capacitat.

Les negociacions es van tancar ahir i posen punt final a les converses que van començar l’1 de març, després que el 72% de la plantilla de la Model avalés seure a negociar a través d’un referèndum que es va celebrar a finals de febrer.